Ево ко је убио Слободана Милошевића

1

Слободан Милошевић (Фото: Јутјуб)

Од емитовања серије „Породица“ о последњим сатима уочи хапшења Слободана Милошевића прошло је већ десет дана, а политичка дешавања од пре двадесет година поново су у центру пажње.

Политичар Зоран Остојић изјавио је да је један човек из СПС-а желео да убије Милошевића, а на ту изјаву реаговао је и Чеда Јовановић.

– Желели су сви. Сви су желели мртвог Милошевића који ће сутра бити фантастичан аргумент у рату са нама – рекао је Јовановић.

Почасни председник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић демантовао је овакве тврдње.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Сви лажу. То су обичне глупости. Не могу да верујем да један озбиљан човек такву глупост прича. Њега су хтели да убију они који су га и убили, тадашња власт на челу са Демократском странком у којој је Чеда био. Они су га убили, они су га испоручили Хагу, ван закона. Они су га слагали, и на крају убили, посредно, преко Америке – објаснио је Мркоњић.

Како је истакао, социјалисти су лојални људи.

– То доказујемо и данас. Бесмислене су то тврдње да су људи из СПС-а желели да га убију. На мртвом Слоби покушавају да праве неке сулуде политичке поене. Боље да се посвете, ако већ хоће да се баве политиком, неким озбиљним темама. Ти који причају такве ствари треба да иду у затвор јер су га испоручили Хагу и убили у Хагу – каже Мркоњић и додаје да власт која је хапсила Милошевића није била у стању да ухапси на коректан начин једног озбиљног човека.

Прочитајте још:  Венсов план руши се Планом З-4

– То се види и у серији „Породица“. Толико нису имали снаге. Нека објасне колико су пара узели што су хапсили Милошевића. Цео хаос који су правили је резултат те неспособне власти, а то се показало и после петог октобра – закључио је Мркоњић.




Са њим је сагласна и Славица Ђукић Дејановић, потпредседница СПС-а.

– Све што је изречено о томе да су сви из СПС-а желели да убију Милошевића је нереално, јер живот демантује те изјаве. Како је могуће да су сви желели, а нико то није урадио. Мислим да се ради о изјавама које су далеко од реалности. Чланови СПС-а су упозоравали да Милошевић треба да се лечи, да му не смеју бити ускраћена права на лечење, тако да то јасно говори о томе да су се чланови СПС-а понашали супротно тим тврдњама – казала је Ђукић Дејановић.

Чедомир Јовановић: Слоби је било место у Хагу

Чедомир Јовановић је испричао да је он Милошевићу предложио да направе документ којим ће се њему пружити гаранције. – Рекао сам му да су пре 100 година људи са власти одлазили као Драга Машин и Александар Обреновић, а он иде у Хаг. Мислим и да му је место било у Хагу да му се суди за злочине – рекао је Јовановић. Он је открио шта је писало на папиру, за који се сматра да је била гаранција да неће бити испоручен у Хаг. – Писало је да се хапси, наведено је кривично дело, да ће бити спроведен у Централни затвор и да се не хапси по налогу неке друге земље и да неће бити испоручен суду неке друге земље – објашњава Јовановић.

Прочитајте још:  Српска имовина на КиМ коју су Шиптари отели од Србије вреди на стотине МИЛИЈАРДИ евра!

[table id=1 /]



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ево ко је убио Слободана Милошевића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *