Забрањен рад кинеске фабрике за рециклажу пластике у Перлезу

0

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Инспекција за заштиту животне средине града Зрењанина, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, наложила је јуче обуставу рада кинеској фабрици за рециклажу пластике „Феитијансује” у погону у Перлезу.

Како је тим поводом саопштено у градској управи, у редовној годишњој контроли, утврђено је да је произвођач поступио супротно уговору, и није спровео све инвестиције из области смањења утицаја на животну средину. То је изазвало одступање појединих параметара емисије недозвољених материја.

Кинеском инвеститору наложене су мере да производњу усклади са локалним еколошким прописима и уговорним обавезама, а до отклањања недостатака, наређена је обустава производње.




Инспекција је навела да се власнику привремено забрањује обављање технолошког процеса екструзије и гранулисања млевене пластике, као и рад уређаја за пречишћавање отпадних гасова из постројења за третман отпадне пластике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Забрана се примењује до достављања резултата испитивања који доказују да нема штетног утицаја на животну средину, односно док се не испита ефикасност постројења, уређаја за смањење емисије.

Већ дуже време на рад фабрике жалили су се мештани Перлеза који живе у њеној близини указујући на непријатне мирисе и неконтролисан отпад који се шири око ње уз тврдње да им је угрожено здравље.

[table id=1 /]



Ђуро Ђукић / Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *