Забрањен рад кинеске фабрике за рециклажу пластике у Перлезу

0
(Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Инспекција за заштиту животне средине града Зрењанина, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, наложила је јуче обуставу рада кинеској фабрици за рециклажу пластике „Феитијансује” у погону у Перлезу.

Како је тим поводом саопштено у градској управи, у редовној годишњој контроли, утврђено је да је произвођач поступио супротно уговору, и није спровео све инвестиције из области смањења утицаја на животну средину. То је изазвало одступање појединих параметара емисије недозвољених материја.

Кинеском инвеститору наложене су мере да производњу усклади са локалним еколошким прописима и уговорним обавезама, а до отклањања недостатака, наређена је обустава производње.
Инспекција је навела да се власнику привремено забрањује обављање технолошког процеса екструзије и гранулисања млевене пластике, као и рад уређаја за пречишћавање отпадних гасова из постројења за третман отпадне пластике.

Забрана се примењује до достављања резултата испитивања који доказују да нема штетног утицаја на животну средину, односно док се не испита ефикасност постројења, уређаја за смањење емисије.

Већ дуже време на рад фабрике жалили су се мештани Перлеза који живе у њеној близини указујући на непријатне мирисе и неконтролисан отпад који се шири око ње уз тврдње да им је угрожено здравље.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Ђуро Ђукић / Политика

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.