Салвини иде на суђење због одлука о мигрантима, прети му казна до 15 година затвора

1

Матео Салвини

Судија за претходни поступак одлучио је да се бившем министру унутрашњих послова Матеу Салвинију суди, јер је 2019. године одбио да пусти шпански брод за спасавање миграната у италијанску луку, због чега су људи данима били задржани на мору, а у случају да буде проглашен кривим прети му висока затворска казна.

АП преноси да Матеу Салвинију, који је највећи део свог политичког капитала стекао на антиимиграционој кампањи, прети казна до 15 година затвора ако буде проглашен кривим на крају тростепеног судског поступка, а правоснажна пресуда могла би да му забрани вршење јавних функција.



Лидер десничарске странке Лига, био је присутан на припремном рочишту на коме је одлучено да суђење почне 15. септембра у Палерму, а на Твитеру је поручио да је сигуран да је поступио исправно по италијанском закону, бранећи безбедност и достојанство земље одбијањем уласка за брод шпанске хуманитарне организације “Open Arms”.

“Идем пред суд уздигнуте главе, у ваше име, као и своје лично. Италија на првом месту, увек! Одбрана наше земље света је дужност грађана, због тога ми се суди”, поручио је Салвини одмах након одлуке суда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тужиоци у Палерму оптужили су Салвинија за отмицу, јер је мигранте у августу 2019. данима држао на мору у близини обале Лампедузе, да би на на крају, након 19 дана, за 83 мигранта на броду било дозвољено да се искрцају на острву.

Прочитајте још:  Шеф комесаријата за избеглице ШВЕРЦОВАО МИГРАНТЕ?! Возач признао да је возио по налогу Цуцића

Салвини је такође под истрагом због још једног сличног случаја са мигрантима када је одбио да италијански брод обалске страже “Грегорети” пусти у пристаниште у лето 2019. године, а тужилац у том случају препоручио је прошле недеље да се Салвинију не суди, уз образложење да је спроводио владину политику када је 116 миграната пет дана држао на мору.

[table id=1 /]



Танјуг

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Салвини иде на суђење због одлука о мигрантима, прети му казна до 15 година затвора

  1. Pa brate dragi, sada vise ne vazi rodoljublje, sada vaze zakoni sodomista, cionista, a to znaci samo smrt i razaranje, uostalom gledamo kako pobise Palestince, tj. nestajanje jednog naroda ubijanjem demonskih sila !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *