Палестина од исламских земаља тражи прекид односа са Шиптарима

0
затвора косова

(Фото: Јутјуб)

Палестина је затражила од земаља чланица Организације исламске сарадње да прекину односе са тзв. Косовом, због одлуке власти у Приштини да отворе амбасаду у Јерусалиму, сазнају “Новости”.

Како је образложио шеф дипломатије Палестине Ријад ал Малки односе треба прекинути, јер Приштина својом одлуком крши међународно право и резолуције, али и отворено напада палестински народ и његова права.

Ако би чланице Организације исламске сарадње прихватиле палестински захтев, Приштина би се суочила са великим губитком подршке, јер је независност тзв. Косова признало 30 од 57 земаља које су у тој организацији, наводе Новости.




Међу чланицама ОИK које признају тзв. Kосово су Турска, Албанија, Уједињени Арапски Емирати, Саудијска Арабија, Kувајт, Kатар, Бахреин, Пакистан и Либија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Земље попут Омана, Египта и Гвинеје Бисао су своје одлуке о признавању већ замрзле и пре спорне одлуке Приштине о амбасади у Јерусалиму, док Палестина, Азербејџан, Индонезија, Иран, Алжир, Тунис и Kазахстан никада нису признале независност тзв. Косова.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *