Амбасадоре изговорите име мог народа

0

Амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри поново је усталасао твитерашку заједницу у Србији. Овога пута на менију нису биле ни пљескавице ни ћевапчићи него твит у коме изражава поштовање жртвама нацистичког режима.

Помињући те жртве амбасадор Годфи је навео Јевреје, Роме и Словене. Србе није поменуо и то је био разлог да хиљаде твитераша питају зашто не изговара име њиховог народа.

„Са циљем да етнички и расно очисти окупиране земље, нацистички режим је починио незамисливе злочине над Јеврејима, Ромима и Словенима широм Европе током #WWII. Одајмо почаст овим жртвама тако што ћемо заједнички радити на изградњи уједињене Европе са више правде и мира за све”, написао амерички амбасадор.




Предраг Аздејковић, уредник геј магазина Оптимист, филмски и позоришни продуцент упитао је на Твитеру амбасадора: „Зашто кажеш Словени, а мислиш Срби”?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Амерички амбасадор му је одговорио: „Срби су део породице словенских народа који је претрпео страховита страдања од стране фашистичких режима на овим просторима. Моја порука и саосећање је упућено свим жртвама холокауста.”

На ове речи Аздејковић је лаконски одговорио: „Верујем да ће Словенима ова порука на српском много значити и да ће умети да је цене иако је не разумеју, али како ми се чини Срби се осећају као да им умањујете жртву и страдање”!

Политика

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *