Кон прави раздор и дискриминише невакцинисане: ИМУНИЗОВАНИ ТРЕБА ДА ИМАЈУ БЕНЕФИТЕ

2

Printskrin, TV Prva/arhiva

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба доктор Предраг Кон у јутарњем програм на телевизији “Хепи” говорио је о вакцинацији и и могућем попуштању епидемиолошких мера у наредном периоду.

Он је открио шта је кључно за повратак у “нормалан живот” као и да ли би свима који су вакцинисани требало омогућити да иду на утакмице и разна друга окупљања.

– Па видите, што се тиче такве ситуације, да постоји нека позитивна дискриминација, сматрам да треба да имају неке бенефите сви који сузаштићени, они који су вакцинисани, који имају антитела или негативан ПЦР тест. Та идеја већ постоји неко време. Ви не можете о тако нечему да причате ако је вакцинисаних само 10 одсто јер је тада веома озбиљна дискриминација – рекао је др Кон.



Он је истакао да би идеја попуштања мера за вакцинисане свакако била епидемиолошки прихватљива.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ја као епидемиолог кажем да је та идеја прихватљива, али не знам колико је друштвено прихватљива. То је нешто што долази на дневни ред и визија је веома блиске будућности. Поставља се питање ко ће то све контролисати и у то се као медицинари не можемо мешати, само могу да кажем да је то све прихватљиво епидемиолошки – рекао је др Кон.

Др Кон се потом осврнуо и на питање организације славља и која је главна препрека за отварање унутрашњих делова угоститељских објеката

– До сада смо радили на заштити оних који су најугроженији, али вирус највише циркулише у узрасту између 20 и 50 година, ми сада треба да се мотивишемо да се грађани овог узраста више вакцинишу. Ми пред собом имамо и даље клизав период. Од Кризног штаба се очекује попуштање мера, а грађани не могу да разумеју да у том случају треба да поштују мере и да обавезно носе маске осим када конзумирају храну и пиће. То је бежање од истине. Да ли неко мисли да ће људи да се понашају другачије у затвореном делу кафића? Не може тако, не могу тако да се одобре свадбе и весеља, да се све то не поштује. Опет се враћамо на питање, ако су сви вакцинисани, ситуација би била другачија – истакао је др Кон.

Прочитајте још:  Драма на Новом Београду: Гори сплав, више од 30 ватрогасаца гаси ватру (Видео)

[table id=1 /]



Мондо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Кон прави раздор и дискриминише невакцинисане: ИМУНИЗОВАНИ ТРЕБА ДА ИМАЈУ БЕНЕФИТЕ

  1. To nikad nece zaziveti, prvo vakcinama smo dobili duplo kraci zivotni vek, danas retko ko predje 70g, a nekada se zivelo i do 130, 160 godina i pored tezih uslova.. Problem ce nastati kada se isprica vise od 50 posto populacije.. Spricani ce imati privid normalnosti ali nikad nece ziveti ni dugo ni normalno.. Benefite za diskriminaciju kao sto govori dr. Kon nemaju veze sa javnim zdravljem, prvo ako smatra da je virus toliko prenosan i ovi bez benefita su i dalje prenosioci, kako ce benefiti zaustaviti virus po njemu?.. Pravi se nova rasa, hibridna, gmo, i oni normalni, prirodni.. Vakcine i po njemu ne stite, cak se i medjusobno mogu vakcinisani da obole, tj da prenesu jedno drugom. Cilj im je bio u sto kracem roku gmoizovati, hibridirati populaciju, ali vreme odmice a projekat mora se sprovesti.. Nema to veze sa javnim zdravljem, nikad nije ni postojalo.. 10 do cak 30 posto su uvek imuni na bilo koje bolesti a ovo o zaraznim je glupost. Prirodni imunitet je vecan ali on se stvara prirodno, hodanje pesak, kamen, deca kao mala igrali po blatu, celi umazani nisu znali za lekare, te generacije nadmasuju 90, 120 godina a danas, dezinfekcija, odstojanje, maske.. Sve to unistava imunitet.. Ne postoje zarazne bolesti, postoje prenosni imunitet.. Stavite bolesnog medju zdrave koji mu posvecuju paznju ozdravi. Ali dodirom, disanjem, sve kontra od ovih mera se stvara imunitet, a maske, distanca ne samo sebi vec i drugima ne dajemo podrsku imunitetu

  2. Dupe-Kon i Dupe-Lončar furaju neki ludi Bečki ritam:
    “Радимо на томе и како су они замислили нема разлога да не применимо”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *