Данашње знање добра и зла

0

Крајем 19. века почела је да се развија и шири наука и техника. Свети Теофан Затворник је одмах рекао: „Наука и техника – то је оно „дрво знања добра и зла”, које је забрањено још у рају“. И није даље објашњавао, јер тада су наука и техника била тек у зачетку. Зато ми данас треба да докажемо, да је свети Теофан био у праву, али не само по питању науке и технике. Све школске установе, приредбе, игре, телевизија, новине и интернет и све друге установе, које предају светско знање и вести, све оне предају оно забрањено „дрво знања добра и зла“.

Сама реч „знати“ другачије се каже по црквено-словенски: „вјест“ или „вест“, што значи да свако светско знање и вест може бити оно још у рају забрањено „знање добра и зла“. Али после греха Адама и Еве то „знање добра и зла“ је сада у човечијем телу и у целој земаљској природи и ми живимо са тим забрањеним „знањем“. Па како је оно забрањено и смртоносно ако ми живимо са њим? То „знање“ више није забрањено, али оно постаје смртоносно ако онемогућава познање Бога, јер то „знање“ је противно познању Бога, то „знање“ замењује познање Бога, то је „антизнање“ и оно води ка антихристу.

Безумље Дарвина и његових школа

Човек по стварању носи образ Божији, а то је разум и слободна воља, само човек има образ Божији, док животиње то немају и зато никакво изједначавање човека са животињом није могуће и није могуће рећи човек је интелигентна животиња, као што говоре дарвинисти. Никад разуман човек не може да буде интелигентна животиња – то је највеће безумље у које је упао Дарвин и данашње школе. Кад год се човек упоређује са неком животињом, то је само ради похвале или прекора или ругања, али никако изједначавање са животињом, него човек може бити или бољи или гори од животиња, зависно од тога како употребљава или злоупотребљава образ Божији у себи, а то је разум и слободна воља.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Још у Старом Завету Бог говори кроз пророка Исаију: „Во познаје власника свога и магарац јасле господара свога, а Израиљ Мене не познаје, народ Мој не разуме“ (Ис.1:3). Није речено да је тај народ једнак или сличан волу и магарцу, него да је гори од вола и магарца, и подразумева се да је тај народ гори од вола и магарца, јер ако во и магарац познају човека – свога домаћина и господара, а народ не познаје Бога – свога Домаћина и Господара, разуме се да је тај народ гори од сваке домаће животиње, од сваке стоке. Узет је за пример управо во и магарац, зато што се они рачунају у најглупље животиње, и то значи: да је безбожан народ глупљи од најглупљих животиња. Па ако Бог тврди да је тај народ глупљи од најглупљих животиња, како онда Дарвин и данашње школе тврде да су људи интелигентне животиње? Како могу интелигентне животиње да буде глупље од најглупљих животиња, тј. како могу интелигентне животиње да буде глупље од не-интелигентних животиња? Није то могуће, не може човек да буде интелигентна животиња, него: или бољи или гори од животиња, и ту се открива безумље Дарвина и данашњих школа. Али није то просто безумље и глупост, него то школско знање онемогућава познање Бога, и ко год прихвати Дарвинову теорију, тај никад неће познати Бога, јер то је антизнање и оно води ка антихристу.

И према томе, Сам Бог је јасно рекао: шта човека уздиже изнад животиња? То је познање Бога, свога Домаћина и Господара. И обратно, непознавање Бога спушта човека испод животиња, и никако човек не може да буде интелигентна животиња, него: или бољи или гори од животиња, зависно од тога како употребљава или злоупотребљава образ Божији у себи.
У Новом Завету ми називамо Бога Оцем својим

Прочитајте још:  ЛНР преузима технику украјинске војске

Да видимо шта захтева Нови Завет? Нови Завет заповеда молитву „Оче наш“, заповеда да називамо Бога – Оцем својим, и самим тим заповеда да упознајемо Бога као Оца свога, као Родитеља свога. И обратно, ако ми не познајемо Бога као Оца свога, ми онда немамо право ни да називамо Бога Оцем својим, јер свако дете обавезно зна своје родитеље, па тако и хришћанин мора да зна своје Родитеље – Бога Оца и Мајку Цркву. То упознавање Бога као Родитеља свога, то је духовно рађање, а рађање није исто што и стварање, него рађање је изнад стварања. Духовно рађање има само човек, док животиње то немају, јер животиње су само створене Богом, док је хришћанин рођен од Бога, уколико је упознао Бога у свом животу. И то упознавање Бога у себи и кроз себе у свом животу, то је духовно рађање, тако хришћанин постаје дете Божије и има право да ословљава Бога Оцем својим.



Промене у човеку после греха и изгнања из раја

После греха и изгнања из раја Адама и Еве, показале се велике промене у природи, јер „дрво знања добра и зла“ ушло је сада у тело човечије и у сву земаљску природу. И осим оног „дрвета знања“ у тело човечије ушла је и она змија која је преварила Еву и Адама, она је ушла само у тело човечије, али не и у животиње и осталу природу, него она улази у животиње и осталу природу само ако јој дозволи човек. Као што је Господ заповедио легеону злих духова да напусте бесомучнике и дозволио им да уђу у крдо свиња, тако исто зли духови не могу да уђу у животиње и осталу природу ако им не дозволи човек. Ево како Господ описује ту змију, тј. злог духа, како он може да живи у телу човечијем: „А кад нечисти дух изиђе из човека, пролази кроз безводна места тражећи покоја, и не налази га. Тада рече: вратићу се у дом мој, откуда изиђох; и дошавши нађе празан, пометен и украшен. Тада иде и узима са собом седам других духова горих од себе (љућих од себе), и ушавши живе онде: (и буде последње) и буде потоње томе човеку горе од првога. Тако ће бити и овоме роду лукавоме“ (Мт.12:43-45).

Распознај шта говори зли дух: „Вратићу се у дом мој“. Зли дух рачуна тело човечије у свој дом, па ако га човек не изгони молитвом и постом, онда он остаје у свом дому, тј. у телу човечијем. А Спаситељ је рекао како се изгони зли дух из тела: „Овај род (демонски) ничим се не може изагнати, осим молитвом и постом“ (Мк.9:29). Пошто је Спаситељ рекао, да се зли духови изгоне и постом, а пост се односи на тело, то значи да се зли духови изгоне из тела човечијег.

Нема сумње да зли дух обавезно живи у телу дарвиниста као у свом дому, пошто дарвинисти не изгоне злог духа молитвом и постом. И зли дух нема потребе да излази из тела дарвинисте, и што би излазио кад га нико не изгони? Шта му треба да „пролази кроз безводна места тражећи покоја“, кад има свој дом у телу „интелигентне животиње“? Али дарвиниста ће обавезно да се побуни и да каже: „Како зли дух живи у мом телу кад га ја не осећам“? Зато што се зли дух назива „лукави“ и он уме да се притаји, и што би он тебе дирао ако ти њега не дираш, ако га не изгониш молитвом и постом? Он живи у твом телу и чека да ти узме душу кад се растанеш са телом, и он ће ти рећи на самрти: „Мој си, и теби и мени је било пријатно да живимо у истом телу, и зато више нећемо да се растајемо у векове“.

Прочитајте још:  Залихе техничке робе у Србији на измаку, продавци најављују поскупљење



Блуд онемогућава познање Бога

Познање блуда онемогућава познање Бога и то ћемо доказати из Светог Писма.

У Старом Завету пред потоп овако стоји написано: „А кад се људи почеше множити на земљи, и кћери им се народише, видећи синови Божији кћери човечије, како су лепе, узимаше себи жене од свијех, које изабраше. А Господ Бог рече: неће дух Мој до века пребивати у овим људима, јер су плот (месано тело); нека им још сто и двадесет година. А дивови (крупни људи) беху на земљи у дане оне; а и после, кад се синови Божији састајаху са кћерима човечијим, и рађаху себи (децу); то беху дивови, од старине људи на гласу… И виде Господ Бог земљу, и она беше покварена; јер свака плот (месано тело) поквари пут свој на земљи“ (1Мојс.6:1-12).

Пред Потоп се уопште и не помиње блуд међу људима, него се говори да су људи били плотски, тј. телесни, а плот – месано тело имају и животиње, и закључује се да су пред потоп људи живели слично животињама као дарвинисти. Али шта говори Библија? Бог не трпи да људи буду слични животињама и зато Бог уништава све на земљи осим праведног Ноја и његове породице и животиња, које су сачуване у Нојевом Ковчегу. Сам Бог је рекао пред Потоп: „Неће дух Мој до века пребивати у овим људима, јер су плот (месано тело): нека им још сто и двадесет година“. Овде је речено: “јер су (људи) плот”, а ти разуми овако: јер су људи интелигенте животиње као дарвинисти. И тачно после 120 година све живо на земљи је уништено за неколико месеци, зато што Бог не трпи да људи буду интелигентне животиње као дарвинисти и као што се учи по школама.

Даље је још речено: „Видећи синови Божији кћери човечије, како су лепе, узимаше себи жене од свијех, које изабраше“. То говори да су тада људи изгубили природни стид, да су се жене улепшавале, а мушкарци гледали лепе жене, и дошао је потоп и погубио све. Животиње немају стида, а људи имају природни стид, и Бог не трпи кад људи постану „интелигентне животиње“ и изгубе стид, и као што је речено: дошао је потоп и погубио је све. То указује зашто сада људи носе маске? Управо зато, што су људи постали „интелигентне животиње“, изгубили су природни стид, те је Бог сада допустио да ђаво наметне људима маске. Јер после изгнања из раја Бог је људима дао природни стид да их чува од греха и да се људи разликују од животиња. И управо зато, што су људи постали „интелигентне животиње“ и изгубили су природни стид, управо зато морају сада да покривају лице маскама. И даће Бог да дарвинисти никад и не скидају маске, баш им лепо стоје маске, и треба да носе маске до смрти, па са маскама да иду код свог оца ђавола. Једино је неправда што због дарвиниста морају да носе маске и хришћани, који су сачували природни стид, али шта да радиш, често и праведници страдају због не-праведника као што је Христос страдао ради спасења грешника.



И шта је још речено: „Узимаше себи жене од свијех, које изабраше“. Ево шта из тога можемо да закључимо: дарвинисти су узимали себи лепе жене, „које изабраше“ и са њима су били у браку, а са другим женама су живели блудно, тј. са другим женама, које нису биле лепе, са њима су имали дарвинистичку скотску љубав, каква приличи „интелигентним животињама“. Свакако је пред потоп било блуда, иначе не би Бог погубио све на земљи.

Прочитајте још:  Вигано: "Фрањо је слуга сатане"! - Ето коме љубе руку српски екуменисти (видео)

Читамо даље шта пише: „А дивови (крупни људи) беху на земљи у дане оне; а и после, кад се синови Божији састајаху са кћерима човечијим, и рађаху себи (децу)“. Животиње само гледају да једу и да се коте, па и дарвинисти живе као „интелигентне животиње“. Али само да једеш и да се котиш – то је природно за животиње, а за људе је то смртоносно, јер то онемогућава познање Бога. Како блуд онемогућава познање Бога? Од блуда настаје блудни утисак и блудом поремећено тело, и то познање блуда онемогућава познање Бога, јер код блудника то познање блуда је веће од познања Бога, оно заузима место познања Бога и постаје антизнање и води ка антихристу.

И не само да блудно познање онемогућава познање Бога, него и шкоди самом телу човечијем као што говори апостол Павле: „Бежите од блуда; јер сваки грех, који човек учини, осим тела је; а ко блудничи, тај греши своме телу“ (1Кор.6:18).

Како блуд шкоди телу човечијем? Па већ смо рекли да у телу дарвинисте живи зли дух и зли дух влада телом блудника, тј. у блудном телу влада блудни демон. Такође страст за богатством онемогућава познање Бога

Колико новац и богатство могу да заслепе човека и да онемогуће познање Бога, за то имамо најбољи пример у Јуди издајнику. Он је био поред Спаситеља, гледао је чуда невиђена, слушао је божанске беседе и опет није познао Бога. Толико је новац њему ослепио ум да он никако није могао да позна Бога, иако је био три и по године поред Спаситеља. И шта закључујемо? Јуда је имао такав утисак од новца и такво познање новца, да је поседовање новца било веће од познања Бога, у њему је страст за новцем била антизнање, та страст га је навела да прода Спаситеља за 30 сребрника и на крају га је довела до самоубиства. Већ смо раније закључили да у телу дарвинисте живи зли дух и тај зли дух намешта човеку такав утисак од новца и богатства, и такво познање новца и богатства, да је то познање веће од познања Бога и онемогућава познање Бога.

Толико је моћан тај утисак од новца и богатства, и то антизнање, да је Господ рекао у јеванђељу: „Лакше је камили проћи кроз иглене уши, неголи богатоме ући у царство Божије” (Мт.19:24).
Шта то значи „ући у царство Божије“? Ко уђе у царство Божије, тај упознаје и Бога, а ко не уђе у царство Божије, тај не познаје ни Бога.



Како се одиграва данашње безакоње у свету

На крају да расудимо како се одиграва све ово данашње безакоње у свету. Старац Тадеј је рекао да светом владају сатанисти, тј. богаташи, који држе светски новац и богатство, и они управљају светом помоћу новца и богатства. Они дају новац државним властима, а државне власти дају део новца и црквеним властима, и тако власти извршавају заповести светских богаташа. Опет понављам да по речима старца Тадеја светом владају сатанисти, а ми верујемо да је старац Тадеј био прозорљив.

И на крају да упоредимо старе Србе и данашње дарвинисте. Стари Срби су знали Бога, иначе да нису знали Бога не би се они поздрављали са „помаже Бог“ и „Бог ти помогао“ и „збогом“, и не би издржали они пет векова ропства. Док данашњи дарвинисти имају само забрањено „знање добра и зла“, а то знање онемогућава познање Бога, јер то је антизнање и оно води ка антихристу.

Јеромонах Дамаскин, у Страсној седмици лета Господњег 2021. године

Васељенска

[table id=1 /]

в

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *