ВЕЛИКА АМЕРИЧКА КОРОНА МИСТЕРИЈА: Државе које су укинуле ограничења имају мање заражених од оних које то нису урадиле! (ВИДЕО)

0

Државе које предводе републиканци, укључујући Тексас и Флориду, пријављују мање случајева коронавируса него Мичиген, Пенсилванија и Њујорк – све их воде истакнути демократе који одбијају да повуку прописе против короне и држе обавезу ношења маски, показују подаци ЦДЦ.

Левица је широко критиковала гувернера Тексаса Грега Абота након што је 10. марта у потпуности преокренуо мандат државе и потпуно отворио своју државу. Гувернер Флориде Рон ДеСантис такође је оптужен да је угрозио становнике Флориде када је дозволио да се предузећа у септембру у потпуности отворе без обавезе ношења маски.

Иако су обе државе успеле да смање стопе позитивности случајева и започну дуг пут ка економском опоравку, Пенсилванија, Њујорк и Мичиген – који су и даље везани за текућа ограничења – предводили су свакодневни пораст случајева КОВИД-19.




Подаци између Универзитета Џона Хопкинса показују да су Њујорк, Мичиген, Флорида, Пенсилванија и Њу Џерси чинили 44% свих нових инфекција између 29. марта и 4. априла, са око 197.500 случајева од око 452.000 забележених широм земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Према подацима Центара за контролу болести (ЦДЦ), Мичиген се последњих недеља суочио са најгорим стопама позитивности на КОВИД-19 у земљи. Држава је пријавила 390,2 случаја вируса на 100.000 у последњих седам дана. Гувернерка Гречен Вајтмер кривила је оне који су ишли на Флориду и позвала становнике да се враћају из сунчане државе да недељу дана раде од куће или да недељу дана њихова деца уче на даљину.

Прочитајте још:  Амерички председник Џо Бајден сада брани „право” деце на промену пола!

Пенсилванија је овог месеца забележила забрињавајући пораст случајева коронавируса и сродних хоспитализација, а здравствени службеници пријавили су 221,4 случаја на 100.000 у последњих седам дана.

Њујорк је пријавио 206,1 случаја на 100.000 у последњих седам дана. Остатак Емпире Стате-а износио је 176,4 случаја на 100.000 током прошле недеље, показују подаци ЦДЦ-а. Упркос томе, становници Њујорка постају фрустрирани сталним мандатом гувернера Ендруа Куома. Овај демократа тренутно је под истрагом због његовог поступања са пандемијом у установама за негу старијих особа.

Администрација Бајдена више пута је тражила мандате за маске широм земље. Председник Бајден оштро је критиковао Тексас због укидања њихових правила у марту, назвавши га тада „неандерталским размишљањем“, али држава је од тада забележила само пад броја случајева и хоспитализација.

[table id=1 /]



Курир

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *