Баке су најбоље знале: Потребни су вам ЧАРАПА и ПЕРШУН – ево како да на традиционалан начин офарбате јаја

0
јаја

Фарбање јаја у луковини је најздравији начин да се украсе, јер апослутно нема хемије, па ако се неко поломи – у сласт га поједите.

Баке су најбоље знале – јаја су фарбале у љускама од црног лука. То не значи да ће бити браон боје и да не могу да се украсе. Напротив.

Не постоји потребна количина љуски од црног лука, јер најбоље је да их буде што више, пошто ће и боја јаја бити интензивнија.




Да би украшавање било успешно, поред што више љуски од црног лука, треба сачувати и старе женске хулахопке које могу да буду и поцепане.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што више љуски то ће бити лепша боја.

Нађите конац и у парку уберите што више листића различитих облика. Најлепши су листови од першуна и детелине, а једино је важно да буду што мањи.




У стару шерпу се убаци сва луковина, налије се водом и стави на ринглу. На јаје се стави лист па се пажљиво убаци у чарапу. Чарапа се затегне и концем се веже. Спретне домаћице на једно јаје ставе по три листића.

Када се јаја убаце у луковину може да се укључи рингла. Када вода проври искључи се рингла и јаја оставе у води још пет минута.

Ово је наздравији начин украшавања јаја.

Иста ова луковина може да се користи неколико пута, односно, док се не офарбају сва јаја.

Када се јаја скувају, изваде се кашиком и маказама се исече чарапа. Склоне се зелени листићи, јаја се намажу зејтином да сијају. У корпицу се ставе када се охладе.

Прочитајте још:  Природни лек за главобољу: Рецепт за балзам који ће вам ублажити бол

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *