Трагедија у Израелу: Десетине мртвих, 150 повређених у стампеду на верском фестивалу (Видео)

0

(Фото: Твитер)

Најмање 40 особа је погинуло, а 150 повређено у стампеду током верског фестивала на северу Израела, јавили су израелски медији.

„Јерусалим пост“ извештава да су у трагедији живот изгубиле 44 особе, као и да десетине возила и шест хеликоптера превози повређене. Медији преносе и да социјалне службе покушавају да окупе сву децу која су се током хаоса одвојила од родитеља.

„Све се догодило у делићу секунде, људи су само почели да падају, да газе једни преко других. То је катастрофа“, пренео је „Харец“ речи једног од сведока.

Позивајући се на полицијске изворе, лист наводи да је стампедо покренут када су се неки од учесника фестивала оклизнули на степеницама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



У питању је највећа манифестација која је одржана од почетка пандемије вируса корона којој је у четвртак увече, према наводима организатора, присуствовало око 100.000 људи.

Око 5.000 полицајаца било је распоређено у подножју планине Мерон где је фестивал одржан.

Медији пишу и да се урушила једна од бина постављена због одржавања концерта.

​Овим поводом огласио се и израелски премијер Бењамим Нетанијаху који је несрећу назвао страшном трагедијом.



​На друштвеним мрежама објављени су снимци на којима се види како су хиљаде људи пре несреће играли у ритму музике која је допирала са бине.

Израелски здравствени званичници су раније апеловали на грађане да не иду на фестивал, страхујући да би таква врста окупљања могла да изазове ширење вируса корона.

Прочитајте још:  Ријад је мировни процес са Палестинцима назвао условом за нормализацију са Израелом

​Иначе, овим верским фестивалом обележава се годишњица смрти мудраца из другог века, рабина Шимсона Бара Јочаја, а комеморација укључује бдење, мистичне песме и плес.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *