Оштећени су вам крајеви косе? Утрљајте БАНАНУ! Три рецепта за негу испуцалих власи

0
швеђанима

Foto: Shutterstock

Нагле промене температуре и прво јако сунце директно негативно утиче на здравље власи наше косе. Без уља и препарата који ће штитити косу од спољних утицаја, оштећена коса убрзано ће порпадати са првим јаким сунцем током предстојећег летњег периода.

Одличан узбор за оштећену косу су банане, које се због својег антимикробног деловања утичу на смањење перути, али и због силицилне киселине доприносе јачању косе и штите је од оштећења. Такође, банане доприносе јачању и подстицању убрзаног раста косе.




Доносимо вам три једноставна рецепта за израду маске за косу од банане од само два састојка! За коју год маску да се одлучите, врло је битно да што боље згњечите банану, како не бисте имали залутале комадиће банане касније у коси. Банану можете згњечити виљушком, али најбољи резултат ћете добити ако је изблендате са мало воде.

Без уља и препарата који ће штитити косу од спољних утицаја, оштећена коса убрзано ће порпадати са првим јаким сунцем током предстојећег летњег периода…
Маска од банане и јаја

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Захваљујући јајима ова маска подстиче раст косе и чини је меканом, сјајном и негованом. Ако имате суву косу, користите само жуманце, а ако имате масну косу користите само беланце.




Маска од банане и меда

У овој маски мед делује као природни регенератор и враћа коси сјај и влажност. Због антибактеријских својстава меда ова маска одличан је избор за особе које имају проблема са прути и сувом, осјетљивом кожу.Огулите и згњечите банану и у њу умешајте једну кашику меда. Маску нанесите равномерно на косу, па оставите да делује 10 до 15 минута. Након тога исперите косу млаком водом.

Прочитајте још:  Магични састојак из кухиње за уклањање перути

Маска од банане и маслиновог уља

Маслиново уље има изразито негујуће деловање на косу и доприноси смањењу опадања и пуцања косе. Ова маска погодна је за све типове косе, а поготово за особе ас изразито оштећеном косом.

За потребе прављња маске, огулите и згњечите једну банану, а потом добро промешајте са маслиновим уљем. Маску нанесите равномерно на косу и оставите да делује 10 до 15 минута. Након тога исперите косу млаком водом. Маслиново уље можете заменити неким другим уљем као што су уље авокада или арганово уље.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *