Болсонаро: Вирус направљен да би се водио биолошки рат

0

(Фото EPA-EFE/Sebastiao Moreira)

Бразилски председник Жаир Болсонаро изјавио је да је нови корона вирус можда направљен у лабораторији како би се водио „биолошки рат”.

Он је објаснио да је то нови вирус и да „нико не зна да ли је настао у лабораторији или зато што је неки човек појео животињу коју није требало да поједе”.

„Али војска зна све о хемијским, биолошком и радиолошком рату. Да ли је могуће да водимо нови рат, питам се. Чији је бруто домаћи производ највише порастао”, рекао је Болсонаро, наводи Танјуг.



Како наводи Гардијан, иако бразилски председник није директно означио Кину, та зеља је једина чланица Г20 која је прошле године забележила раст.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Болсонаро и његови сарадници и у прошлости су давали изјаве о Кини који су понекад нарушавали односе с највећим трговинским партнерорм Бразила.

Бразилски председник је у марту сменио тадашњег шефа дипломатије Ернеста Араужа, који је осудио „маоистичку Кину” и њен „план за светску доминацију”.

[table id=1 /]



Извор: “Политика”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *