Процес римокатоличења Православља. Црква друштва против Христове Цркве

0

«После уништења комунизма, руско православље је остало једини непријатељ Америке».
-Збигњев Бжежински

Данас се јасно осећа да се нешто дешава у нашој Православној Цркви. Нешто се мења, иако наизглед све остаје потпуно непромењено. То се осећа интуитивно, баш кад се побожној девојци нуди нешто што је на први поглед безопасно, али покварено. Шта се, дакле, мења и ко стоји иза ових промена?

Пре него што започнем, по хиљадити пут желим да нагласим веома фундаментално и важно питање: Христова Црква као јединство верника, уједињених светим тајнама у једно тело са самим Богом и Црква на челу са јерарсима као друшвене организације – су две потпуно различите ствари! Ако видите свештеника у мерцедесу, то не значи да православље није истина, него то значи да тај свештеник није део Христове цркве, иако је члан цркве као организације.




По мом мишљењу, најважнији непријатељ хришћанства је Римокатоличка црква, у савезу са свим осталим гранама које су се од ње одвојиле. Нико није учинио толико штете хришћанству као Римокатоличка црква са њеним „непогрешивим“ папом на челу. Не морате чак ни да се удубљујете у историју, само погледајте шта последњи папа ради. Потпуно се слажем са мишљењем неких руских богослова да је он највероватније члан неке масонске ложе или какве друге тајне организације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Папски престо је одувек сањао о освајању и покоравању истинског хришћанства у лику православне цркве. Подсетимо се крсташких ратова или данашњих догађаја у Украјини, у којима папини људи активно учествују.

Као и Совјетски Савез, тако се ни наша црква није могла заузети силом, то не иде, али се она може уништити изнутра.

Прочитајте још:  Погром Кијево-Печерске лавре

Управо ове процесе данас можемо да видимо, јер су очигледни. То је посебно јасно ако се погледају поступци митрополита Илариона Алфејева. Да бисте то разумели, погледајте само једну (доњу) фотографију.

Подсетимо се и колико је негодовања изазвао сензационални сусрет патријарха Кирила и папе римског Фрациска. Уосталом, верницима и нису објаснили зашто је био потребан овај састанак и какве су документе заправо потписали.




________________________

„Ако је наше младо поколење, наша будућност васпитава на туђим хлебовима (и идејама), онда ће њихова отаџбина и њима самима постати туђа.“
– Архимандрит Јован Крестјанкин

____________________

Мало људи зна, али данас су многи млади будући свештеници припремају се по римокатоличким наставним програмима и уџбеницима, штое ће и проповедати у нашим храмовима у не тако далекој будућности. Јако ме збуњује та сумњива духовна литература, које је све више.

А више од свега ме зачуђује, али и плаши чињеница, да је све мање и мање хришћана који схватају, виде и који се боре против овога. Најстрашније је што је таквих све мање и међу свештеницима.

[table id=1 /]



Превод са руског: Зоран Милошевић

Извор: https: process-okatolichivaniia-pravoslaviia

Преузето са: https://naukaikultura.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *