Режимски медији нападају Игора Јурића како би прикрили педофиле и болеснике у сопственим редовима!

0

Игор Јурић

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова са жаљењем констатује да је оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић напустио састанак на коме је са професионалцима, који се годинама уназад баве проблематиком нестале деце, требало да разговара о модалитетима увођења Амбер алерт система у Србији, саопштио је МУП.

Наиме, на састанку чије је одржавање данас покушано у Министарству унутрашњих послова, а који је наложио министар унутрашњих послова Александар Вулин, били су присутни представници свих линија рада Министарства који су укључени у ту проблематику.



– Наглашавамо да су на састанку били присутни државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, шеф Одсека за потраге Управе криминалистичке полиције Зоран Вуковић, шеф Одсека за малолетничку делинквенцију Управе криминалистичке полиције Оливера Зечевић, представници Секретаријата Министарства унутрашњих послова, као и Сектора за међународну сарадњу, европске послове и планирање – наводи се у саопштењу МУП.

Истине ради, законска заступница Фондације „Тијана Јурић“ Маја Атанасковић на почетку састанка, у кратком излагању, изнела је предлог и виђење ове организације како би будући Амбер алерт требало да изгледа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Након њеног излагања, господин Јурић прекинуо је састанак уз опаску да је очекивао озбиљност, коју је требало, по његовом виђењу, да означи присуство министра унутрашњих послова Александра Вулина.



Верујемо да господин Јурић овом проблему приступа озбиљно и да му је намера да систем буде уведен за добробит све наше деце, али не можемо да не приметимо да је његово понашање у најмању руку изненађујуће.

Од некога ко се залаже, барем декларативно, рекло би се за професионализам, очекујемо да му мишљење и знање професионалаца који се годинама уназад баве овим послом буде важније од присуства министра на састанку.

Прочитајте још:  Игор Јурић о хапшењу Срђана Швеља: „Ово је само почетак наше борбе против педофилије у Србији“

Чудно је одбијање разговора са људима из струке, а инсистирање на присуству искључиво министра, могло би да доведе у сумњу мотиве господина Јурића, који због оваквих иступа, могу деловати политички мотивисани.

Истовремено, опаска да присуство министра наводно треба да покаже како држава приступа овом проблему, неодрживо је, с обзиром да је Министарство унутрашњих послова у контакту и сарађује са Фондацијом Амбер алерт Европе са којом води интензивне разговоре о модалитетима увођења тог система у Србију, уз поштовање домаћег позитивног законодавства“, додаје се у саопштењу МУП.

[table id=1 /]



Новости онлајн

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *