СРАМОТА: Негира геноцид над Србима а постављен за директора Музеја жртава геноцида

4

Дејан Ристић

На данашњој седници Владе Србије Дејан Ристић, дипломирани историчар, именован је за в.д. директора Музеја жртава геноцида, објавило је Министарство културе и информисања.

Дејан Ристић је српски историчар, преводилац и сценариста и један је од водећих стручњака у области интегралне заштите и управљања културним наслеђем.

Бави се дипломатском историјом, Холокаустом, односом државе и традиционалних верских заједница у 20. веку, културном историјом и културом сећања.

Аутор је више десетина научних радова и књига међу којима се посебно истиче Кућа несагоривих речи: Народна библиотека Србије 1838-1941., на основу које су Филмске новости снимиле документарни филм „Сећања из пепела”, објавило је Министарство на Фејсбук налогу.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ристић је такође аутор више десетина научних радова и књига. Обављао је дужност управника Народне библиотеке Србије и државног секретара у Министарству културе и информисања, преноси Танјуг.

ДСС: Сраман избор

Коалиција Национално – демократска алтернатива (НАДА) коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 покрета, странака, група и удружења грађана противи се одлуци да историчар Дејан Ристић врши дужност директора Музеја жртава геноцида, због његовог негирања броја жртава у Јасеновцу.

Недопустиво је да неко ко свесно негира масовност злочина над српским народом у Јасеновцу буде директор Музеја жртава геноцида. У разлоге за лично и професионално брукање Ристића који тврди да је било највише 122.000, а не истинских 700.000 жртава у Јасеновцу не улазимо, али упозоравамо да његовим именовањем може бити нанета велика штета не само жртвама усташких злочина, већ и целом српском народу. Верујемо да ће они који су одлучили да Ристић буде на челу ове значајне установе схватити да је он несрећно решење и да ће по хитном поступку бити разрешен. У супротном, државне институције ће преузети одговорност за релативизују геноцида над српским народом.

Прочитајте још:  Додик: Иза Срба на Косову и Метохији стоје и Србија и Република Српска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “СРАМОТА: Негира геноцид над Србима а постављен за директора Музеја жртава геноцида

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *