ДЕДА ЗАПОЧЕО ПОСАО У KУХИЊИ ПРЕ 30 ГОДИНА, САДА ЈЕ МУЛТИМИЛИОНЕР: Kорона му тек донела успех, а овако је све кренуло

0

EPA

Британац Стив Рајан (63) који је посао са пчелама започео на свом кухињском столу, после година успешног рада, продао је фирму за невероватних 100 милиона фунти.

Фирму “Би хелт” (Бее Хеалтх), са седиштем у Бридлингтону, продао је америчкој компанији “ИНW” из Даласа.

Иако је постао мултимилионер, није откривао тачне цифре, али је нагласио да би сада могао да купи острво на Бахамима или приватни џет.

На питање како изгледа када сте мултимилионер, одговорио је: “Ништа другачије”.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако каже, нису се надали да ће продати фирму за толику суму.

“Мој банкар ме је питао шта ћу прво купити, али сам рекао да ми ништа не треба, имам све. Имам 6 тркачких коња. Али, бићу на једном азијском острву од децембра до фебруара”, истакао је.

Рајан је започео свој посао 1992. године.

“Свиђа ми се идеја да имате 100.000 радника који раде за џабе. Пчеле су интригантни и феноменални инсекти. Добио сам стан од општине кад ми је било 25 година и тако смо почели. На аукцији смо купили потребне ствари, тубе за добијање меда и смоле. Од меда смо правили производе које смо продавали у продавници, а покренули смо пчеларску задругу као туристичку атракцију, у Скарсбороу, и онда смо купили малу фабрику како бисмо производили све што смо хтели. У почетку је било лудо, дању смо били у пчелињаку, а ноћу смо правили још меда. Kада смо почели да правимо суплементе, тада је посао стварно кренуо”, рекао је Рајан који наглашава да није раније имао представу о пчеларству и како да се бави тим послом.

Прочитајте још:  Шта је то “хибридни модел” који чека студенте од 1. октобра



“Све се заснива на тешком и преданом раду и ризику. Предузетник је увек коцкар”, рекао је.

“Би хелт” се налази међу 200 британских компанија са растућом међународном продајом.

Kаже да је успео да се договори о продаји јер је Влада дозволила путовања за послове који вреде толико новца.

“Пандемија нам је донела доста посла, производили смо 160 до 170 милиона капсула и таблета сваке недеље. Сваке две недеље правили смо 50 милиона таблета витамина Д, посао је цветао. Мислим да људи сада много озбиљније схватају узимање витамина”, казао је.

Рајан је додао да фабрика у Бридлингтону и даље запошљава 360 људи, укључујући њговог сина Луиса (26) који је директор, преноси Мирор.

Иначе, кад је одлазио из фирме Рајан је појединим радницима отплатио дугове и дао им по 10.000 фунти за депозит за куповину куће. Отац петоро деце, и деда четворо унука, каже да ће се сада бавити волонтерским радом.

[table id=1 /]



Kурир.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *