Жак Огар: Курти суптилно појачава етничко чишћење Срба

0

Косово је Србија (Фото: Јутјуб)

Француски пуковник у пензији Жак Огар иоценио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти покушва да, како је рекао, “суптилно” појача етничко чишћење косовских Срба, као и да најаве тужбе против Београда за геноцид не доприносе повратку миру и дијалогу.

У интервјуу за Косово онлајн, Огар је рекао да “Курти има бољу репутацију од својих претходника, јер се чини да је искренији”.

“Међутим, верујем да покушава суптилно да појача етничко чишћење косовских Срба, и можда сања о спајању српске покрајине Косово и Метохија са Албанијом – што би било очигледно неприхватљиво за Србе и за УН”, истакао је Огар.
Он је указао да свакодневне најаве Приштине да ће поднети тужбу против Србије за геноцид представљају провокативне изјаве, које укључују изјаве екстремиста који желе да промену историју и прете миру.




Француски експерт за Балкан каже да му се чини да је немогуће да Београд призна Приштину под притиском којем је изложен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Такво признање било би у супротности са основним интересима Србије: ”Косово је Србија, Србија је Косово””, нагласио је Огар.

Упитан колико Француска тренутно може да се посвети Балкану, он је рекао да је француска спољна политика нестална и потпуно јој недостаје глобална визија и стратегија.

“Ово нужно утиче на наше деловање у Европи и на Балкану. Усклађивање Европске уније са Сједињеним Америчким Државама и НАТО очигледно је ужасна препрека остваривању суверенитета држава чланица. Како можете очекивати да цће Француска предузети позитивне мере у оваквом контексту“, рекао је Огар.

Прочитајте још:  Нескривени циљ Инцковог закона - коначан геноцид над Србима

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *