Побуна у Војсци Србије због обавезне вакцине: Опасно нарушавање владавине права!

0

(Фотографије Министарство одбране)

Слога синдикат запослених у Министарству одбране и Војсци Србије најоштрије је данас осудила обавезну имунизацију припадника војске у виду наређења и тражи хитну реакцију министра одбране и повлачење наређења о обавезној имунизацији.

Последњих дана, најпре усмено а затим и у писаној форми војницима је, како наводе у саопштењу, „наређена“ обавезна имунизација без обзира на слободу избора која је Уставом загарантована.



„Од војника се тражи да приликом имунизације потпишу „бланко сагласност“ без јасних и прецизних форми о томе како вакцина делује у односу на хроничне болести и могуће нуспојаве, а све под јефтиним изговором да је то неопходно спровести у циљу општег здравља војника“, истиче Синдикат Слога у саопштењу.

Наглашавају да они нису против имунизације, али отворено постављају питање: „каква је то владавина права, када војници, чувари наше земље – немају право на избор и гаранције своје државе која показује бригу о њима као о људима, већ их третира као оловне војнике политичара и генерала у њиховим опсенама о умећу ратовања“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *