Твитер суспендовао налог шпанског политичара након што је изјавио да “мушкарци не могу да затрудне”

1

Францисцо Јосе Контрерас, заменик шпанске крајње десничарске странке Вок , прошле недеље је на 12 сати био искључен са свог Твитер налога након што је рекао „човек не може затруднети“ јер немају „материцу ни јајашца“.

Контрерасови коментари били су одговор на чланак који је поделио на платформи друштвених мрежа о трансродном мушкарцу који је објавио да је отац након што је родио девојчицу.

Контрерас је у објави на Фејсбуку 11. маја рекао да је од Твитера добио поруку у којој га обавештава да је прекршио његове политике о „говору мржње“ због ових изјава. “




„Мрски твит (који сам био приморан да избришем) је онај који је рекао: ′ ′ Мушкарац не може затруднети. Мушкарац нема материцу ни јајашца”, “написао је Контрерас као одговор на потез.” Видите да је ово већ фашистичка биологија. Следећи пут ћу покушати 2 + 2 = 4. ”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према Твитер-у, Контрерас је прекршио своју политику против материјала који прети, узнемирава или негује насиље над другим људима на основу њихове расе, етничког порекла, националности, сексуалне оријентације, пола, родног идентитета, религије, старости, инвалидитета или болести.

„Имајте на уму да поновљене подразумеване вредности могу довести до трајне суспензије вашег налога“, упозорио је Твитер. „Идите одмах на Твитер да бисте решили проблем са својим налогом.“

Портпарол Твитера одбио је да коментарише.




Присталице Контрераса покренуле су #AManCannotBePregnant као одговор на одлуку Твитера.

„Нећемо попустити да Твиттер наметне уврнути (и антрополошки погрешан) поглед на свет“, рекао је Контрерас за ЛифеСите Невс . “И даље ћемо говорити истину о људској природи. Биолошку истину не треба сматрати ‘говором мржње’. То је биологија, а не фанатизам.”

Прочитајте још:  Божић 25. децембра: зашто су у тзв. Православној цркви Украјине почели говорити о преласку на нови календар?

Ово није први пут да је садржај Вок странке означен.

Према шпанском издању Цоунтинг Старс , Твитер је током избора у земљи у јануару на 24 сата онемогућио званични рачун странке Вок, након што је група тврдила да је висока стопа криминала везана за северноафричке имигранте.

Превод: Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Твитер суспендовао налог шпанског политичара након што је изјавио да “мушкарци не могу да затрудне”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *