ФРАНЦУСКИ ПУКОВНИК УПОЗОРИО БЕОГРАД! Курти се спрема да протера Србе са Косова и да лажну државу припоји Албанији!

0
косова , приштине

Француски пуковник у пензији Жак Огар упозорава да Аљбин Курти планира да доврши етничко чишћење Срба у јужној покрајини!

Огар каже да Курти на Западу има бољу репутацију од својих претходника, али да он суптилно покушава да до краја очисти лажну државу од Срба и да реализује пројекат ‘велике Албаније’.

– Курти има бољу репутацију од својих претходника, али он суптилно покушава да појача и доврши етничко чишћење косовских Срба. Курти сања о спајању српске покрајине Косово с Албанијом, што би било очигледно неприхватљиво за Србе, али и за Уједињење нације – истиче Огар, а преноси ‘Косово онлајн’.

Француски пуковник додаје да најава Приштине да ће тужити Србију за ‘геноцид’ доказује да Албанци не желе дијалог.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Провокативне изјаве из Приштине очигледно не могу да поврате мир и дијалог. Управо супротно, то су изјаве екстремиста који желе да промене историју и који прете миру – упозорава Огар.

Коментаришући ове наводе, Предраг Рајић из Центра за друштвену стабилност каже да нема никакве сумње да је Курти екстремиста.

– Он није политички рационална особа са којом може да се адекватно разговара, нити ће донети срећу албанској заједници на Косову, све док коренито не ревидира политичке ставове. Срби на Косову јесу угрожени након његовог доласка на власт. Међутим, треба бити свестан да у Београду нису на власти ни Милошевић ни Тадић ни Коштуница, тако да се Србима нова ‘Олуја’ сигурно неће догодити – закључује Рајић.

[table id=1 /]



Информер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *