Русија забрањује држављанима да учествују у раду непожељних НВО и у иностранству

1
владимир путин

Владимир Путин (Фото: РИА Новости / Алексей Никольский)

У образложењу закона се наводи да надлежна комисија Думе располаже бројним чињеницама које сведоче да руски држављани у иностранству пролазе специјалну обуку за утицање на предизборне кампање и за организовање масовних нереда и неодобрених политичких акција у које укључују и малолетнике.

Наводи се такође да се држављани Русије укључују и у „тренинге“ за извођење информативних кампања чији циљ је формирање у друштву толеранције према наркотицима.




Усвојени нацрт закона уводи забрану учешћа руских држављана, као и правних лица регистрованих у РФ, у активностима које ван територије Руске Федерације изводе стране организације које су у РФ проглашене за непожељне.

Исти законски текст ће омогућити да се за непожељне у РФ проглашавају и организације које пружају посредничке услуге (трансфер новца, коришћење имовине…) у функцији „активности које представљају претњу основама уставног поретка (Русије) или безбедности државе“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Факти

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија забрањује држављанима да учествују у раду непожељних НВО и у иностранству

  1. Браво, тако се брани држава. НВО,нису никакве хуманитарне организациjе , веч удруженьа плаченика ( коjе финансира запад ) чиjи jе циль разаранье друштва, уништаванье свега нормалног и наметанье свакаквих лудости као пожельно понашанье и рушенье легално изабраних власти , и све то да би се извршила пльачка државе а народ духовно уништио. НВО се треба забранити ако новац добиjаjу са запада .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *