Русија забрањује држављанима да учествују у раду непожељних НВО и у иностранству

1
Владимир Путин (Фото: РИА Новости / Алексей Никольский)

У образложењу закона се наводи да надлежна комисија Думе располаже бројним чињеницама које сведоче да руски држављани у иностранству пролазе специјалну обуку за утицање на предизборне кампање и за организовање масовних нереда и неодобрених политичких акција у које укључују и малолетнике.

Наводи се такође да се држављани Русије укључују и у „тренинге“ за извођење информативних кампања чији циљ је формирање у друштву толеранције према наркотицима.
Усвојени нацрт закона уводи забрану учешћа руских држављана, као и правних лица регистрованих у РФ, у активностима које ван територије Руске Федерације изводе стране организације које су у РФ проглашене за непожељне.

Исти законски текст ће омогућити да се за непожељне у РФ проглашавају и организације које пружају посредничке услуге (трансфер новца, коришћење имовине…) у функцији „активности које представљају претњу основама уставног поретка (Русије) или безбедности државе“.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Факти

1 Коментар

  1. Браво, тако се брани држава. НВО,нису никакве хуманитарне организациjе , веч удруженьа плаченика ( коjе финансира запад ) чиjи jе циль разаранье друштва, уништаванье свега нормалног и наметанье свакаквих лудости као пожельно понашанье и рушенье легално изабраних власти , и све то да би се извршила пльачка државе а народ духовно уништио. НВО се треба забранити ако новац добиjаjу са запада .

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.