Утврдити ко и зашто прати уредника „Геополитике”?

1

Српски покрет Двери тражи од надлежних органа Републике Србије, пре свега МУП-а, да испита наводе главног и одговорног уредника магазина Геополитика Слободана Ерића да га већ више од два месеца прате страни држављани, и да то има за коначан циљ угрожавање његове безбедности.

Истовремено, подржавамо Ерићев захтев да се у циљу откривања идентитета особа које га прате прегледа видео материјал са камера који обухвата простор на Тргу Николе Пашића у Београду. Уосталом, куповина и постављање камера, које врше снимање, надзор јавног простора, а које су у надлежности МУП-а је финансирано из буџета и оне треба, поред осталог, да буду и у сврси безбедности грађана Републике Србије.Подржавамо захтев уредника Геополитике да се утврди из којих држава долазе особе које га прате, као и да се провере сумње да ли неке од тих особа долазе из исламских земаља. И поводом овог, као и других случајева, посебно напада миграната на наше држављане, постављамо питање колико мигрантска политика актуелне власти, као и безвизног режима према неким исламским земљама, угрожава како личну тако и националну безбедност Републике Србије?

Сматрамо да је мотив за праћење Ерића лежи у уређивачкој политици магазина Геополитика, која је недвосмислено националне оријентације и на чијим страницама су за протекле две деценије, објављени интервјуи са најугледнијим независним интелектуалцима у свету, што очигледно смета некима у иностранству, али и у Србији. Питамо се како је могуће и зашто, након што је Ерић поднео две кривичне пријаве против НН лица Полицијској станици Стари Град, као и писама које је упутио министру унутрашњих послова Александру Вулину, директору полиције Владимиру Ребићу, као и Председнику Србије Александру Вучићу, да нико није одговорио уреднику Геополитике?

Упозоравамо надлежне државне функционере да оваквим својим чињењем односно, нечињењем, они преузимају одговорност уколико се нешто деси Слободану Ерићу.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.