Kако да производите струју у свом дому? Ово су кораци

2
струја

(Фото: Пиксабеј)

Недавно усвојен Закон о коришћењу обновљивих извора енергије (ОИЕ) омогућиће да много већи број људи постави соларне панеле на кровове својих кућа или зграда

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић недавно је поручила да је направљена једноставна процедура, у којој се све завршава у четири корака.

Kако из тог министарства наводе за Б92.нет, кораци у постављању соларних панела су следећи:




1. Прикупљање техничке документације (израда пројекта);
2. Решење о одобрењу извођења радова (члан 145. Закона о планирању и изградњи);
3. Уградња панела;
4. Закључивање уговора са оператором дистрибутивног система (Електродистрибуцијом Србије).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Према новом Закону о коришћењу обновљивих извора енергије, грађани, привреда и јавни сектор могу да уграде на своје објекте соларне панеле како би производили електричну енергију из обновљивих извора за сопствене потребе, као и да вишак пласирају у мрежу”, подсећају.

Закон о коришћењу ОИЕ омогућио је да процедура за грађане буде максимално једноставна, оцењују они и подсећају да нема потребе за прибављањем грађевинске дозволе, те да је број корака сведен на минимум.

“Осим тога, Министарство рударства и енергетике, радиће и са Електродистрибуцијом Србије да сам уговор буде што једноставнији, као и са другим надлежним органима око даљег поједностављења поступка”, кажу за наш портал.

[table id=1 /]



Б92

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Kако да производите струју у свом дому? Ово су кораци

  1. Људи, не мењајте министарку проф. др ецц Зорану Михајловић, јер још није завршила оно жто је желела. Није сменила директора Србијагаса Бајатовића, а није му ни скинула плату већу од 30.000 евра, није угасила термоелектрана на чврсто гориво, није пуштила све аутопутеве, а још није постала премијерка или председница Србије. Греота је, има жељу, а ви јој не дате. Ако она није човек, ви будите људи. Такође труди се да повећа енергетску ефикасност земље до неслућених висина, мада она и не зна шта је то. Она као министарка се посвађала са свим сарадницима, осим са шефом Вучићем, можда не сме.

  2. Blago nama. Prvo da platimo takse za stvaranje sopstvene struje, onda platiti harac elektrodistribuciji za kacene na mrezu itd. Kad sve to platimo, kroz 30 godina imacemo besplatnu sopstvenu struju, ako se ne izmisli nesto novo !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *