Папа Фрањо: „Добро је бити мало љут на Бога“

5
Римокатоличка црква је на невидљив начин присутна иза застора многих геополитичких процеса. Фото: СПЖ

Папа Фрањо сматра да је протест против Бога и љутња на Њега такође начин молитве.

Током аудијенције посвећене расејаности, хладноћи и лењости током молитве, папа Фрањо је изјавио да је „добро бити мало љут на Бога“, извештавају новине La Stampa.

„Често је чак и протест пред Богом начин молитве или попут оне старе жене која је рекла да је бес начин мољења“, рекао је Фрањо верницима.Много пута – наставио је, – „син се љути на оца: ово је начин комуникације с оцем; јер га он признаје за „оца“, он се наљути… А и ми, кад се мало наљутимо на Бога и почнемо да питамо „зашто?“, привлачимо Очево срце на своје недаће, своје тешкоће, свој живот.“

„Имајте храбрости да кажете Богу „зашто?“… Понекад је мало гнева добро, јер нас тера да будимо овај однос од сина ка оцу, од ћерке ка оцу“, нагласио је папа.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Извор: spzh.news/ru

Превод са руског: „Борба за веру“

5 Коментара

    • Veteran, pravoslavac, zasto psujes tako druze?

      Daklem, nas brat u Hristu, papa, je to verovatno mislio ovako: ako ti zakazu i ljubav i pomirenje sa sudbinom, i trpljenje i nada i vera – a ti se bar naljuti. Ljutnja je isto emocija, naravno ne tako plemenita, ali te isto drzi u vezi s Bogom. I nadamo se da nece ostati trajna. Dok je covek u bilo kakvoj vezi sa Bogom, on time jos uvek priznaje njegovo postojanje. A ako nemas vere, nade i ljubavi, pa ti budi ljut. Verovatno je to bolje nego biti ateista. Samo tako mogu to da razumem.

      Brate V – pa ne mogu svi biti puni razuma i ljubovi kao ti, prekaljeni pravoslavac, sazreo i snazan u veri. Jel tako-pa jeste.

    • Још једно мрачно поглавље Католичке цркве: Шта је открила истрага о смрти 9.000 деце у домовима u katolickoj Irskoj ! Sad sam shvatio o kakvoj ljutnji na Boga je govorio ovaj demon. Tacno je, treba pitati Boga zasto nije pobio tu bagru sto je poubijala tu silnu decicu u ime Boga ?

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.