КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА 3000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ? Ово је детаљно упутство, потребна су вам само три податка

0

ОД ПОНОЋИ је почела пријава за 3.000 динара за вакцинисане грађане Републике Србије.

Ко има право на новац?
Право на новчани подстицај имају грађани који су до 31. маја примили макар једну дозу вакцине, или су се до поноћи пријавили за вакцинацију, а прву дозу ће примити у наредних седам дана.

За новац је могуће пријавити до 15. јуна.

Како да се пријавите за 3.000 динара?




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грађани се могу пријавити на сајту пми.трезор.гов.рс, а према Уредби о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести ЦОВИД-19, за помоћ се могу пријавити сви држављани Републике Србије старији од 16 година.

Министар Синиша Мали је рекао да ће пријава за 3000 динара бити једноставна, иста као што је био случај када су се грађани пријављивали за државну помоћ од 30+30 евра.

Потребно је да унесете матични број, број важеће личне карте и да изаберете банку у којој желите да вам се уплати новац.

Пензионери не морају да се пријављују за ову помоћ, док се корисници социјалне помоћи пријављују за 3.000 динара за вакцинисане грађане.

Од петка, 4. јуна, почиње са радом контакт центар за пријаву телефоном, а број ће бити објављен пред почетак његовог рада.




Када креће исплата 3000 динара за вакцинисане?

Министар Синиша Мали јуче је објаснио да ће исплата накнаде 3.000 динара за вакцинисане грађане почети одмах по завршетку пријављивања, дакле, после 15. јуна.

Подсетимо, министар Мали је јуче нагласио да држава у динар и у дан исплаћује обавезе које има, па је тако већ 5,7 милиона грађана примило прву рату од 30 евра, у оквиру мере подршке 30+30 евра, док ће им друга бити исплаћена у новембру месецу.

Прочитајте још:  OГЛАСИЛА СЕ И СРБИЈА: Сви чланови посаде погинули, авион преносио наоружање за Бангладеш

Незапослени грађани Србије ће средином јуна добити по 60 евра, док ће пензионери у септембру добити додатних 50 евра.

Такође, рекао је министар, прошле седмице је нашим грађанима на Косову и Метохији уплаћена мера помоћи и подршке, и то по 100 евра за свако лице, укључујући и децу, односно по 200 евра уколико је реч о незапосленом лицу.

Такође, у јуну ће бити исплаћена последња, трећа рата у вредности од 50 одсто минималне зараде за помоћ привреди, као и трећа од шест рата подршке аутопревозницима.

– Све мере подршке које спроводимо исплаћујемо без дана кашњења, као што смо и обећали, а тако ће се наставити и у будуће. Грађани нам верују, немају сумње да ће добити новац уколико се пријаве и верују својој држави – закључио је министар Синиша Мали.

[table id=1 /]



Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *