УОЧЕНЕ ВЕЛИКЕ ПРАВНЕ ГРЕШКЕ У ПРЕДМЕТУ: Судија Нијамбе о суђењу Ратку Младићу – ниједна жалба није одбачена једногласно

0

НИЈЕДНА жалба одбране некадашњег генерала војске Републике Српске Ратка Младића, није одбачена једногласно, наводе се у мишљењу судије Приска Матимбе Нијамбе, поводом изрицања другостепене пресуде у Хагу.

Судија Нијамбе је имала супротно мишљење у односу на друга четири члана жалбеног већа, у вези са свим основима жалбе којима је Младићева одбрана оспоравала првостепену пресуду.

Судија Нијамбе у свом издвојеном мишљењу навела је да би она наложила да се Младићу понови суђење пред другим судским већем.

– Имајући у виду природу и тежину правних грешака уочених у овом предмету, за разлику од других чланова Жалбеног већа, ја бих наредила да се Младићу понови суђење пред другим првостепеним судским већем, по свим тачкама оптужнице, изузев оптужбе 6, за узимање талаца у удруженом злочиначком подухвату – навела је судија у издвојеном мишљењу написаном на 60-ак страна.

Судије Пантон и Нгум су имали супротна мишљења о одлуци којом је одбијена жалба тужилаштва које је тражило да се Младић осуди за геноцид у шест општина у БиХ.

Жалбено веће Механизма за кривичне судове у Хагу у поподневним сатима објавило је другостепену пресуду Ратку Младићу, према којој је оптужен на доживотни затвор. Младић ће доживотну робију у почетку служити у притворској јединици у Схевенингену док хашки суд не донесе одлуку у којем затвору ће наставити служитење казне.

Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.