Проф. др Слободан Чикарић, НАТО и карцином у Србији

0
херојски, извештај, питања

Нато бомбардовање Србије

После НАТО агресије на Србију 1999. године ми смо на конференцији за штампу изјавили да ће осиромашени уранијум просут по нашој земљи (Космет и Пчињски округ) повећати број новорегистрованих малигних тумора и умрлих у Србији.

Пратили смо кретање стопа инциденције и морталитета од малигних тумора од 2001. до 2010. године. Утврдили смо да је на крају просечног латентног периода за системска малигна обољења (С81–С96), (просек 7,5 година) дошло до наглог повећања и једне и друге стопе 2006. у односу на 2005. (59 одсто и 109 одсто), што је статистички сигнификантно повећање системских малигних обољења (леукемије/лимфоми). Тај високи ниво и једне и друге стопе задржао се до краја деценије (2010).

У „Статистичком годишњаку Републике Косова 2018. године”, објављеном у електронским медијима наведени су кратки сегменти који се односе на кретање броја новооболелих и умрлих становника Космета од малигних тумора свих узраста и оба пола. Праћењем кретања укупног броја новорегистрованих малигних тумора на Космету утврдили смо да је после завршетка просечног латентног периода за све солидне туморе (95 одсто) дошло до наглог повећања свих тумора 2014. у односу на 2013. годину (последња година просечног латентног периода за солидне туморе – 15 година). Ово повећање је износило 101 одсто. Ово високо каскадно повећање укупног броја малигних тумора 2014. године говори у прилог чињеници да је на Космет бачена релативно велика количина осиромашеног уранијума 1999. године.




На основу наших истраживања дошли смо до података да је од 1999. до 2019. године у Србији (централна Србија и Војводина) новорегистрованих малигних тумора било 700.000. На терет „Милосрдног анђела” отпада 70.000 новорегистрованих малигних тумора. У истом времену у Србији је од рака умрло 400.000 становника свих узраста и оба пола. За 40.000 умрлих одговоран је „Милосрдни анђео”. Како уранијум-238 има време полураспада од 4,5 милијарди година, уранијум бачен на нашу земљу 1999. године и даље је присутан у Србији и његово канцерогено и мутагено дејство и даље траје. (Genocid sui generis.)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Србина на Бистричком мосту киднаповали, а не привели; Курти нам се свети

У појединим земљама чланицама НАТО-а (Италија, Шпанија, Португалија, Француска) струка, наука, парламент и судови сложили су се да су војници њихових земаља после боравка на Космету у мисији мира након завршетка НАТО агресије на Србију оболевали од малигних тумора знатно чешће у односу на контролну групу, због осиромашеног уранијума баченог на Космет. Одштетни износ по једном оболелом војнику кретао се око милион долара. Немачка влада одбила је одштетни захтев немачких војника после завршетка НАТО агресије на Србију. У Бундестагу се о овом проблему водила жестока расправа. Многи посланици су озбиљно замерали извршној власти Немачке што је слала своје војнике у рат против Србије.

Кајл Скот, бивши амбасадор САД у Београду, пре одласка из Србије на конференцији за штампу изјавио је да осиромашени уранијум није канцерогени агенс. На питање зашто Срби имају највећу морталитетну стопу од малигних тумора у Европи (после НАТО агресије на Србију), његова екселенција је одговорио да Срби имају забележен рак у генетском коду. Дакле, када је „Велики креатор” стварао свет и сместио људски род на земљу, Србима је у генетску шифру уградио и неколико гена који индукују канцерогенезу (претварање здраве у малигну ћелију). Зашто је овај „плезир” додељен само Србима, одговор би могли дати само „Велики креатор” и Кајл Скот.

[table id=1 /]

Проф. др Слободан Чикарић,

универзитетски професор у пензији

Извор: “Политика”



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *