СИРИЈА, ЛИБИЈА, ИСТО ЈЕ ТО: Бајден поново не зна о чему прича, Либанска геополитичарка га иронично исмејала

2

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Председник САД Џозеф Бајден се, говорећи о могућности сарадње са Русијом у пружању хуманитарне помоћи земљама погођеним сукобима, збунио и помешао Либију и Сирију, и то не једном већ три пута.

Бајден је рекао да САД могу да раде заједно са Русијом у Либији, потом је рекао да је Русија својом интервенцијом у “Сирији загризла више него што може да прогута”, а након тога је поново споменуо Либију, наводи Фокс њуз.




“Све док они немају могућност да уведу неки ред у регион, то не можете добро учинити без обезбеђивања основних економских потреба људи. Дакле, надам се да ћемо наћи начин да спасимо животе људи у, на пример, Либији”, рекао је Бајден.

Званичници Беле куће касније су рекли да је он мислио на Сирију када је споменуо Либију, али је Бајденова грешка изазвала лавину коментара на друштвеним мрежама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Претпостављам да је, када бомбардујете толико земаља одједном, то тешко пратити’’, написала је либанска геополитичка коментаторка Сара Абдалах.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “СИРИЈА, ЛИБИЈА, ИСТО ЈЕ ТО: Бајден поново не зна о чему прича, Либанска геополитичарка га иронично исмејала

  1. Pa jevreji koji vladaju amerikom uveliko zezaju glupe amerikance. Doveli su crnca na vlast i naredili policiji da ubijaju crnce, zamalo da dovedu ludu zenu, pa umesto nje dostojnu zamenu, imbecila, odnosno izlapelog starca !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *