Албанци у Кривокапићевој влади без ДФ-а?

2

Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

Представник коалиције Албанаца у Црној Гори Једногласно и челник Демократске партије Фатмир Ђека казао је да могу да разговарају о уласку у власт, али под условом да у власти не буде Демократски фронт, иначе, најутицјнији савез владајуће коалиције.

Ђека је за подгорички Дан рекао да у коалицији коју представља никад није доведен у питање евроатлантски пут Црне Горе.




“Наш став да не бисмо били у влади у којој је Демократски фронт суштински је остао исти. ДФ је и у претходном периоду потврдио да не баштини европске вредности, односно да су им ближе проруске интеграције. То је легитимно, али се коси са нашим програмским опредељењима, као и прокламованим ставовима ове владе”, навео је Ђека.

Уколико, каже, не би био ДФ у влади, све опције би биле отворене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ми верујемо да остали конституенти власти јасно препознају, виде и схватају да се светска, европска, па и регионална ситуација мења и да на то посебно Црна Гора, као мала држава и чланица НАТО-а, мора бити спремна. За Демократску партију и нашу коалицију се од оснивања, па и убудуће, никада није доводио у питање евроатлантски пут”, указао је Ђека.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Албанци у Кривокапићевој влади без ДФ-а?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *