На Србију 1999. бачено више бомби него на Енглеску током Другог светског рата!

1

ЕКСПЕРТ за безбедност и политички аналитичар Џевад Галијашевић оспорио је у емисији ТВ Пинк Ново Јутро тврдње да је Русија само регионална сила и указао да Немачка и Америка на Балкану прикривено воде политику међусобног обуздавања.

„Сусрет Путина и Бајдена неће промијенити политике које се у пракси дешавају поводом БиХ и Косова, а то је унитаризација и гурање Косова ка државности.

Долазак Шмита и најава санкција – што могу бити заједнички америчко-њемачки аранжмани на маргинама, са Меркеловом, могли би искомпликовати односе у БиХ. То би могло дати нереална очекивања Сарајеву да се окрене глава од Дејтонског споразума, именује високи представник мимо договора великих сила које су креирале Дејтонски споразум – а то су Америка, Русија, Француска и Енглеска и на крају ЕУ.

Увијек се инсистирало да се, ако међу њима нема договора, иде пред СБ УН. Али, бојим се да је сад пред нама ломљење преко кољена.

Немачка је на овим просторима увијек одржавала систем српске кривице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




„Српска кривица“ за Први свјетски рат настављена је и у ратовима деведесетих. Њемачка политика је нама овдје написала историју. Ово што третирамо као историју себе-историју Словена – то је написаное на основу комплетне идеалистичке немачке филозофије и марксистичке науке у односу на Словене.

За њих су Словени- претповијесни. И за Хегела, и за Енгелса, и за Шопенхауера. Ми смо за њих објекат историје племена које сметају Њемачкој да за Германе заузме властити простор.

Хаг је био инструмент тога. Кад докажете српску кривицу, занемарите геополитичке процесе, уједињење Њемачке, агресивну њемачку одлуку да разбије СФРЈ, занемарите распад Варшавског пакта на границама Југославије, распад Совјетског Савеза и долазак Јељцина – кад све то занемарите онда тражите кривца међу собом. А ко је од нас крив?

Прочитајте још:  Протест у Бору испред полицијске станице: Траже смену одговорних јер се град претворио у легло криминала!

Све што се овдје десило је посљедица страшне одлуке да се наша држава разбије. Одлуку су подржали Американци и Енглези са дигресијом: ако ће распад бити кроз рат, тај рат ћемо ми контролисати, а не Њемачка. Због тога смо имали све што смо имали, укључујући и Хаг.

Пресуде показују да су локални Срби и Хрвати криви што су ратовали са Бошњацима и осуђени су за такозване ратне злочине према Бошњацима.

Бошњаци су осуђени за ратне злочине исламистичких одреда, због тероризма.




Процеси против команданта и начелника Генералштаба и команданта Седме муслиманске су покренути двије недјеље послије 11. септембра.

Када погледамо локалну сцену, знамо ко и зашто одговара и ко никада није био осуђен. Била је и подела одговорности када је ријеч о Србији и о Хрватској.

Хрватске бригаде су прешле Саву и Неретву, а муџахедини су дошли из Сирије и Египта!

Пресудом Мехмеду Хаџихасановићу и Амиру Кубури, рат у Босни је дефинисан као унутрашњи сукоб, као грађански рат. Послије је то поновљено у још три-четири предмета. То није био међународни сукоб, али су постојале заинтересоване стране које су учествовале у њему.

Хрватска није водила рат, али је учествовала својим бригадама. У БиХ су учествовали авганистански ветерани и Ал Каида. До тада нису представљали ништа, а кроз системе ратовања у Босни и Херцеговини, постали су међународна организација која се може финансирати и која је чинила најстрашније злочине.

Капацитет ратних злочина исламиста, на закозваном возућком ратишту, на Озрену или у средњој Босни, такав је да није поновљен ни у Сирији и Либији. Никада се није десило толико ритуалних одрубљивања глава у толиком броју, никада Исламска држава није то поновила!

Прочитајте још:  Шоу на Богословском факултету: Прочитајте урнебесан "извештај" свештеника Зорана Ђуровића

Зато је Хашки трибунал морао санкционисати природу ових злочина.




У протеклом рату је погинуло 65 хиљада Бошњака и 30 хиљада Срба. Свака жртва заслужује правду у односу на извршиоца убиства, али то се није десило.

Омјер није био два према један у кажњавању војних и полицијских формација, него је био 150 према један. Срби су добили толико више!

А тај рат у БиХ је дошао из наше главе. Ту свињарију смо ми направили. Није направила ни Србија ни Хрватска. То смо ми направили.

Оног момента када је Иран подржао оружјем, то не значи да је негдје извршио агресију, али је довукао огромне конвоје оружја са америчким знањем, оног момента када се Саудијска Арабија укључила са оружјем, Турска је отровала свог председника Тургута Озала да би се нови предсједник укључио у рат, оружје је долазило и из Мађарске и кад су се укључиле Хрватска и Русија, унутрашњи сукоб (који је тако дефинисан у хашким пресудама) пријетио је да постане међународни.

Кад је запријетило да постане међународни, Американци су кроз Контакт групу организовали конференцију и, да би зауставили рат, тражили су подршку Србије и Хрватске.

Поводом Косова – сигуран сам да Србија нема жељу да разговара са људима тог формата, али постоји интерес да Србија не буде стигматизована од Запада. На Косову се дешава све оно што је у главама локалних Албанаца, америчке или њемачке политике.

Када дође неки политичар који жели преговарати под окриљем одређене мировне иницијативе иза које стоје Њемци, Американци дају подршку да се то блокира.

Прочитајте још:  На Балканској математичкој олимпијади Србији шест медаља

Када Американци воде мировне процесе и некакве иницијативе, Њемци то блокирају.




Русија нема на то никаквог утицаја, ни на Куртија, као што није имала ни на Харадинаја и друге који су водили преговоре.

Косово је окупирана земља. Косово је окупирана Земља! Оно није држава. Оно је окупирано. Али, пазите – оно је окупирано од НАТО-а након што су два и по мјесеца бесомучно разарали цијелу земљу.

Резолуција 1244 је настала под бомбама. Овдје је истрешено више бомби него што је Енглеска видјела у Другом свјетском рату!

За само два и по мјесеца!

Не може се рећи да су озбиљни преговори које води земља која је прије тога три мјесеца бјесомучно разарана и којој је речено – предајте Косово да не бисмо бацали бомбе по цијелом Београду. А такви су били преговори.

Сада ствари стоје овако: Русија није, као што неки кажу, регионална сила. Она је свјетска сила. Технологијом, науком, војском, ресурсима, територијом!

Замислите да неко назове неку силу регионалном – а она има територијалне воде на четири континента и копно на три континента!

Када је Бајден рекао Путину да ће бити лоших посљедица ако умре Наваљни – амерички предсједник се заправо извлачио! Што није рекао Путину да пусти Наваљног?“

[table id=1 /]



Факти

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “На Србију 1999. бачено више бомби него на Енглеску током Другог светског рата!

  1. Neki naši visoko kotirani političari smatraju Amere za neprikosnovene prijatelje, dele im ordenje i pare, a zaboravljaju da su ti isti bombardovali i uništili njihovu zemlju i pobili im građane i građanke bez milosti i ljudkosti. SAD i NATO nam otimaju ćetvrtinu teritorije. Umesto da tuže zločince Klintona, Blera, Solanu i sve učesnike u bombardovanju i osporavanju nama dela teritorije, ti isti političari uzimaju zločince za savetnike – pomagaće, još ni su rekli da su im braća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *