СРАМНО: Фата тужи Републику Српску!

2

Ћерка Фате Орловић, Хурија Карић, потврдила је да ће тужба против републике Српске бити поднета.

Сарајевски адвокат Русмир Каркин, који је након смрти оца адвоката Фахрије Каркина преузео заступање Фате Орловић пред надлежним судовима у процесу измештања цркве из дворишта њене куће у Коњевић Пољу, потврдио је да је у току припрема тужбе против Републике Српске за накнаду материјалне и нематеријалне штете породици Орловић.

“Имајући у виду судске пресуде, посебно пресуду Европског суда за људска права у Стразбуру (ЕЦХР), постоји основ за подношење тужбе за накнаду материјалне и нематеријалне штете настале дугогодишњом узурпацијом парцеле породице Орловић на којој је била смештена црква”, изјавио је Каркин за портал Политички.ба.



Он прецизира да је тужба добрим делом већ припремљена, иако се још дорађује.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Они који су толике године узурпирали имовину Фате Орловић морали су знати да ће након извршења пресуде уследити тужба за накнаду штете”, наводи адвокат.

Каркин није прецизирао колики ће бити износ одштетног захтева.

Ћерка Фате Орловић, Хурија Карић, потврдила је да ће тужба против републике Српске бити поднета.

“Адвокат Русмир се већ консултирао с нама везано за тужбу и све је у његовим и Божијим рукама”, наводи Карићева.

[table id=1 /]



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “СРАМНО: Фата тужи Републику Српску!

  1. ali to nije fatina parcela…poturice su ostaci islamske okupacije i 500 godina nisu platili porez.. neka plate porez za 500 godina retroaktivno pa na toj osnovi neka tuđe Srbe!
    POREZ U ZLATU I SREBRU OD 15. do 19. veka PA MOŽE DA RAZGOVARAMO!!!
    Ili to ili neka se poreski sistem UKINE!!!Ako plaćanje poreza nije osnovni dokaz vlasništva tada je BEZPREDMETNO plaćati državi porez makar ta država bila i okupaciona islamska omperija…

  2. Izvor “Alo”.

    Pa ko je taj Alo, kad tako voli Srbe i stalo mu do pravde? Axel Springer Verlag!

    “Preduzeće Alo media system je vlasnik Alo medija – štampanih i onlajn, od jula 2017. godine. Kompanija je osnovana u martu 2017. godine, samo nekoliko dana pred predsedničke izbore u Srbiji te godine. Kompanija je osnovana pod imenom Dnevne novine Alo, ali je promenila ime u Alo media system u junu 2019. godine.

    Vlasnik 100% udela u kompaniji je Saša Blagojević, koji je takođe direktor i jedan od suvlasnika marketinške i konsultantske agencije Trilenium, kao i beogradskog medija Studio B od juna 2018, posredstvom svoje firme Global media technology. Adresa ovog preduzeća od osnivanja je bila ista kao adresa kompanije Ringier Axel Springer u Beogradu, međutim u februaru 2018. sedište je pomereno na istu adresu na kojoj se nalazi i firma Global media technology.

    Saša Blagojević je novo lice na tržištu medija i o njemu se ne zna mnogo. Ipak, dnevnik Danas je objavio da je navodno blizak sa vlastima”

    Zaista “sramno”. Ali manje od instrumentalizovane Fate, nego od ASV koji u nemačkoj stoji na strani “vladavine prava – i Fate” a u Srbiji doliva ulje na vatru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *