„Или вакцина или затвор“: Дутерте запретио грађанима

0

(Фото: Ројтерс)

Председник Филипина Родриго Дутерте запретио је затворском казном грађанима који одбију да приме вакцину против вируса корона.

„Ви одлучујете – или ћете примити вакцину или идете у затвор“, рекао је Дутерте у телевизијском обраћању, након извештаја о слабом одзиву на вакцинацију на неколико локација у главном граду Манили.

Његова изјава коси се са ранијим порукама здравствених званичника да је вакцинација добровољна иако се на њу подстиче, пише Ројтерс.



„Немојте ме погрешно схватити, у земљи влада криза. Огорчен сам на Филипинце који неће да послушају владу“, објаснио је Дутерте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од 20. јуна на Филипинима је потпуно вакцинисан 2,1 милион људи, што је врло мали напредак с обзиром на то да је владин циљ да се до краја године имунизује до 70 милиона особа.

У земљи која има 110 милиона становника до сада је потврђено више од 1,3 милиона случајева заразе вирусом корона, а преминуло је више од 23.000 људи.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *