МАЈКА АУТИСТИЧНОГ ДЕЧАКА: Лицемерна Дарија Кисић

2

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: B92, screenshot)

Дом у Шапцу је једини дом у Србији који је нов, добро опремљен и добро функционише. Једини проблем је што нема довољно запослених, особља које ће адекватно, без много напора бринути о нашој деци па је лицемерно од министарке да иде баш у најбољи дом да би се сакрило стање у другим домовима као што су Сремчица, Ветерник, Ковин, Бечеј и многи други – наводи за Директно.рс мајка аутистичног дечака који је у шабачком дому, Љубица Стјепановић Мухић.

Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, отишла је данас у ненајављену посету Домском одељењу за смештај деце младих и одраслих при Центру за социјални рад у Шапцу и “на лицу места се уверила о условима у којима живе деца ометена у развоју”. Оно што се у саопштењу очигледно не наводи јесте да је дом у Шапцу један од ретких који у нашој земљи функционише.

– Читала сам текстове о стању деце и одраслих са сметњама у развоју и то ме јако узнемирило. Годинама сам слушала те ружне приче, нажалост, по мојим сазнањима тачно је. Треба се борити да сви домови добро функционишу као у Шапцу – наводи Љубица.




Она истиче да се поред оног у Шапцу, други добро опремљен дом дневног типа налази на Бежанијској коси и да је њега саградио Мирослав Мишковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– У овој земљи има много Мишковића, па нека сваки од њих у сваком, граду, варошици подари по један стационар. Податак је да су то све објекти који су саграђени давно, давно. Значи једина два нова објекта и који добро функционишу су у Шапцу и на Бежанијској коси. Замерам властима што су нашу децу држали затворену и без посета нас родитеља више од годину дана. Кад су дозволили посете запослени су ми рекли да је мој син Алекса видно расположенији – каже Љубица.

Прочитајте још:  Српска опозиција није успела да организује масовне протесте

Како објашњава, мало је родитеља који редовно посећују своју децу, а велики кривац за то су и финансијске потешкоће које би државе могла да отклони.




– Нећу да замерим родитељима који не посећују своју децу, морамо их разумети, немају за то новац па би држава требало да финансира посету родитеља најмање два пута годишње. Било је сулудо забрањивати нама родитељима, због короне, посету својој деци јер смо ми једини родитељи, здрава браћа и сестре који их посећују. Молим вас за разумевање, за нас родитеље је ово веома болна тема а запослени који раде са нашом децом су мало плаћени. То је веома тежак посао – наводи мајка.

Борба да Србија добије још домова попут оног у Шапцу треба да буде борба свих нас.

– У томе највише могу да помогну сва јавна гласила. Када говоримо о овој теми, молим вас без политизације, ни једна власт, последњих 30 година не заслужује ни мало похвале. Нисам себична па да кажем “баш ме брига, мој син је у Шапцу, добро му је”. Желим да свака болесна особа има пристојан смештај. То мора и по закону да има – закључује Љубица.

[table id=1 /]



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “МАЈКА АУТИСТИЧНОГ ДЕЧАКА: Лицемерна Дарија Кисић

  1. Опет нас комунисти прешли. Да нису направили те домове данас не би имали проблем???
    Која ми (не)размишљања имамо.
    Цела Србија је у таквом стању као и ове институције у којима су најпотребније све хуманости свих грађана земље.

  2. Pa ministri se biraju po kucecoj ropskoj poslusnosti, a ona je prva po velicini sisa. Pa ako od takvih ocekujete nesto dobro i normalno, onda vi niste normalni !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *