„ТАКВЕ ПАРАЗИТЕ ИСТОРИЈА НЕ ПАМТИ“: Зарадила је досад милион евра од „пензије“ у НИС-у!

3

Даница Драшковић је инвалидски пензионер који прима „пензију“ од 7.000 евра месечно, па на 12 година колико је у НИС-у израчунајте. То је скоро милион евра. Легално, али не и легитимно, рекао је за портал Правда Немања Шаровић, коментаришући вест од пре неколико дана да је супруга лидера СПО поново именована за једног од директора НИС-а као представник државе Србије.

Како је рекао, Вук Драшковић и његова супруга „и даље паразитирају на кичми овог народа и на политичкој сцени“.

– То је тих 20 Јудиних сребрњака које добија Вук Драшковић за издајничку политику коју спроводи већ 20 година. Он и даље има неке посланике и даље заузима нека места, и даље даје неке изјаве. А задње пут је 1996. године прешао цензус, то је пре 25 година. На свету мислим да не постоји овакав случај, такве паразите историја није забележила – подсећа Шаровић.

Он истиче да би толики приходи отхранили 15 породица сваког месеца или би могло да се стипендира 20-оро талентоване деце.

– Нема никакве разлике између власти Дачића, Тадића и Вучића, исту политику воде, исте паразите издржавају, исте су им газде. Потребна нам је промена целокупног система, и свих тих паразита који га сачињавају – закључује Шаровић.Економиста Александар Стевановић, на питање да ли има енергетских стручњака међу троје чланова Борда директора НИС-а који су именовани, он каже да менаџер не мора бити из те струке, већ треба да зна како се управља.

– У том смислу од то троје за једног сам сигуран да познаје посао, то је економиста Дејан Раденковић и његов допринос постоји. За инжењера електротехнике Драгутина Матановић заиста не знам и не могу да се изјасним о његовој стручности, а што се тиче именовања Данице Драшковић, такве одлуке ћемо имати док год се политика користи као област којој рад у јавном интересу није доминантан приоритет. Уместо тога, овде се политика посматра као домен бизниса – каже Стевановић за Правду.

По његовим речима, политичари посматрају политику као неки бизнис.

– Тако то што неко неко има 7.000 евра у управном одбору, то је као један мали бизнис. Добар члан менаџмента и треба да буде добро буде плаћен, но Даница је ту по потпуно другој линији. То је чисто политичко именовање – наглашава он.

Стевановић наводи да постоје разлози зашто решења нису у сврху најбољег управљања НИС-ом, ако га, како је напоменуо, „уопште можемо заштитити након онакве продаје“.

Позвали смо Даницу Драшковић за коментар њеног поновног именовања у Борд директора НИС-а, али је она прекинула везу пре него што је саслушала питање.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Правда

3 Коментара

  1. Свачија је Србија само Србинова није!
    Матурант од 18 година се убио, самохрана мајка јеца „у мраку се родио у мраку умро“ … у трошној скромној кући струја је била исечена више него дете старо.
    Оцу вишечлане породице дозлогрдио тежак живот иако је радио од јутра до мрака није успевао прехранити породицу, трчи да прекрати себи муке према амбису рудокопа да би се бацио у понор, за њим трче мала деца плачу и моле га да то не чини, тата је победио у тој трци, деца су изгубила оца у бездану.
    …. Ово су само неки тужни описи тешких социјалних драма у Србији који су дошли до штампе а има их и много много више који су прећутани јер Србијом управља нечастиви у свим делићима друштва од локала до глобала ( суд, „безбедност“, политика, тужилаштво, инспекције, медији, црква, … ) што је доказ и овај чланак један од милион корумпираних комуњарских паразита … само тешко бесмислено насиље, тако драго комуњарама и неправда од 45 до данас
    Свачија је Србија само Србинова није

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.