Пророчанства старца Христофора (1905-1996) о Русији и свету

0
смак

pixabay. com

ПРОРОЧАНСТВА СХИАРХИМАДРИТА ХРИСТОФОРА СТАРЦА ТУЛСКОГ

“Антихрист је пред вратима. Антихрист је пред вратима. Већ је и живети тужно. По Москви он већ иде. Москва је већ под његовим руководством… Када долазите у Москву, у метро идете – идите само с молитвом. (…) Његов (антихристов) печат ће се стављати само онима кој немају печат Божији”.

Он је, такође, говорио да ће у Цркви бити нагло хлађење према свему: молитви, покајању, вери…”Биће веома силна хладноћа, у Цркви ће наступити нагло хлађење ка свему. (…) Охладиће се према молитви, према добрим делима…према свему. (…) Топлине у Цркви неће бити”.

“Храмови ће бити украшени, да знате како!… А тога не треба да буде. Нужна ће бити само молитва, само молитва! Ту лепоту не треба уводити. Отворили храм, створили услове да би се могло молити. То је све! Не треба украшавати. (…) То је све прелест сатанска, нама то не треба, ми смо православни хришћани, нама треба све што је једноставније, простије. Нама треба душу спасити, није нам лепота нужна. (…) Нама та раскош није неопходна, нама је молитва неопходна, нама је спасење неопходно.

“Господ ће скратити време ради спасења душа наших. А ако не скрати, онда се нећемо спасити. (…) А мене ће Господ узети, ја нећу доживети до доласка (на власт) антихриста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бежаћете, тражити старце по целом свету, а стараца истинитих неће бити. Господ ће их све узети (…) а ви ћете остати на вољу Божију. (…) Али убрзо после мене ће бити мешање вера и у храмове се више неће моћи ићи, неће бити Евхаристије и Причешћа неће бити. Тако лукаво гмиже тај рогати да ћете видети: храмови ће бити отворени, и службе како су ишле тако ће и ићи, како се певало тако ће и певати тамо. (…) Али, у храм не треба ићи – вера Православна је све, ње неће бити и Причешћа неће бити. У Тули ће остати два-три свештеника истинито верујућих, не више. (…) У својим келијама се молите али молитву никада не остављајте”.




“Крстова неће бити. У почетку ће нестати монашки крстови, затим мали крстићи (који се носе око врата)… хоћете дете да крстите а крстића неће бити. Направите залихе крстића. Направите залихе свећа и уља да би сте могли, код куће, упалити свећу и кандило и молити се”. (…) “Просфору исеците на ситно, осушите и ставите у херметичке тегле, да не би ни један мали инсект ушао унутра, и тада ће по молитвама вашим капљицу Богојављенске воде и мрвицу просфоре Господ заменити уместо Причешћа. У цркве се неће моћи ићи, и Богојављенска водица и делићи просфоре ће вам бити уместо Причешћа… А затим ће наше храмове заузети, и све ће се разрушити, како је било некада тако ће опет и бити”.

Прочитајте још:  Уништени авиони, хеликоптери и чамац - Руске трупе одбиле напад Оружаних снага Украјине на Змијско острво

“У последње време људи ће много оболевати, али не очајавајте, то ће бити за очишћење душа ваших”.

“Чернобиљска хаварија – то је испуњење осме главе Апокалипсе. (…) Блажени, говорио је, који читају Апокалипсу”.

“Све те крајине ће отићи (Грузија, Украјина иa др.), али ће жалити. Јерменија се никада неће одвојити, она ће погинути без Русије. И гоњење ће бити. (…) Али све ће нормално бити. (…) Над Русијом је покров Божије Мати. Над Русијом је Царица Небесна, Она се моли и држи нас под својим покровом. Зато Русија неће бити ни пред ким на коленима, и Православље ће се сачувати, чак и ако буде стешњено, и међу конфесијама ће бити велике борбе. Али ипак, људи ће ради спасења сви посегнути ка Православљу.

За Петроград је говорио: “Цео град је осуђен. Он ће цео отићи под воду. Москва је осуђена. Остали су само поједини молитвеници”.

“Точак Апокалипсе се креће огромном брзином (…) Да, Русија ће се препородити… А Москва? Део Москве ће се провалити, и у Тули ће се део провалити. (…) У Москви – тамо где је маузолеј и даље, иза реке, и где је хотел “Москва”. У Тули, Лењински рејон ће се провалити и провалиће се Скуртово. (…) А Питер (Петроград) ће отићи под воду. (…) Тако је угодно Господу Богу. Били су Содома и Гомора? Такође и овде”.

“Старци се много моле да буде рат а после рата ће бити глад. А ако не буде рата, онда ће бити лоше, сви ће погинути. Рат неће бити дуг али ће се, ипак, многи спасити а ако не буде онда се нико неће спасити”.

Говорио је да ће у Цркви бити скоро све католичко, како ће у храмовима изменити Символ вере, тако да не треба ићи, а онда ће се сви храмови затварати.

Говорио је да не траже старце – њих више неће бити. “Стараца већ у Тули неће бити, не надајте се ни на кога. Све вас уручујем Мајци Божијој, и Мајка Божија ће умолити (за вас)”.

Њега су једном питали: “Баћушка, а у Апокалипси је написно да воде нигде неће бити”. Баћушка је одговорио: “Али за оне, који ће к блаженој Ефросинији ићи… у Кољупаново, извор ће постојати до краја века”.




“Треба имати залихе воде и сувог хлеба за десет дана, и биће тако, да се чак из куће неће моћи изаћи. Али, ради изабраних све ће се скратити”.

Веома је поштовао цара и царску породицу и већ тада, осамдесетих година, је говорио да ће бити прослављен цар (Николај II). “Цар са својом непорочном децом је пострадао за нас, умио Русију својом крвљу, искупио нас”. Баћушка је говорио да је “Цар – Божији помазаник, још ће народ плакати. (…) Тако нам и треба, што нам се све то дешава. (…) то је све за цара-баћушку, за то, што су га издали”.

Прочитајте још:  Котењук: Обични народ у Србији демантовао Вучића

О Распућину баћушка је мислио веома добро и много га је поштовао. Већина сматра да је Распућин био врачар, расколник, али баћушка је говорио: “Не, то је велика грешка. Он је био велики, велики Божији човек. Он ће са царем и царевићем бити прослављен”. О књизи Б. Пикуља и филмовима о Распућину баћушка је рекао: “Не гладај ту гадост, шта све неће жидови написати. Он је поштен и велики у Бога, он је свет; њега су опањкали, и он ће бити са царевићем”.

Баћушка је говорио: “Ако сте донели рубље са улице – окропите га светом водом, ако сте донели храну – окропите светом водом. Узмите богојављенске воде колико је потребнно. Ако вам треба кофа узмите кофу, ако треба пет – узмите пет, само кропите све светом водом, зато што је сада много врачара. Све треба кропити светом водом”.

“Ваучере не треба узимати. Ја не узимам и вама не саветујем – то је као да продајемо имовину цара нашег Николаја”.

“Ускоро мене неће бити, али вам остављам молитву. Читајте је увек, посебно ујутро: “Господе, избави нас од антихриста, ђавољег насиља и врачања”. У тој молитви се састоји све; где год били треба је читати”.

“Као што су Содома и Гомора пропали због разврата тако ће и нас спалити Господ огњем, овај свет ће изгорети. Такви велики градови као што су Москва и Питер ће пропасти”.

“Русија ће процветати, биће нови цар, она ће васкрснути и ослободити се те заразе сатанске, и живот ће вити веома добар, благочестив, али све зависи од нашег покајања, неопходно је саборно покајање, да би у нас био нови цар, без покајања цар неће доћи. На мало времена Господ ће нам опет послати цара, али пре тога ће бити ратови, (…) опет ће на власт доћи комунисти и масони, (…) почеће тада страшна гоњења, страшнија него у послереволуционим годинама”. Баћушка нам је говорио: “Све то раде јудео-масони (…) Они хоће да згазе веру православну, претворе је у прах. И тада ће цар дати благослов козацима да иду и заштите веру”.




Рат ће бити веома краткотрајан, ракетни, и такав да ће све бити затровано. Баћушка је говорио да ће неколико метара у земљи све бити затровано. И онима, који остану живи, биће веома тешко зато што земља неће више рађати (…) Говорио је да ће после рата остати тако мало људи на земљи. Тако мало, да ће центром рата бити Русија (…) Врелина ће бити после рата и глад страшна по целој земљи, а не само у Русији. И врелина страшна, и неродне године последњих пет до седам година ће бити. У почетку ће све родити а затим ће пасти кише и све ће потопити, и сав род ће струлити, и ништа се неће сакупити. Пресушиће све реке, језера, вештачка језера, и океани ће пресушити, и растопиће се сви ледници, и планине ће сићи са својих места. Сунце ће бити ужарено. (…) Људи ће хтети да пију воду, јуриће, тражити воду а воде неће бити. Видеће да се нешто сија на сунцу – и помислиће да је то вода, дотрчаће а тамо није вода већ се стакло пресијава.

Прочитајте још:  Процес римокатоличења православља. Црква друштва против Христове цркве

“У последње време појединачно нећете живети… Из манастира ће бежати! (…) Ђаво ће овладати манастирима… и биће добро ако у некога остане кућица, свој ћошак где ће се моћи побећи! А они који немају куда да беже, они ће умирати крај ограде”.

Баћушка се веома негативно односио према становима. “Купујте, говорио је, – кућицу са комадом земље. Сродници да се не разилазе већ да се уједињују, купујте заједно (…) Купујте куће на селу, чак и земунице. Божији благослов је на томе. Купујте и одмах копајте бунар, да би сте имали своју воду, и одмах посадите врбу (на северној страни), зато што је испод врбе увек вода (…)

Могуће ће бити сакупљати воду капљама. Те капље су сузе Мајке Божије. (…) Хранићемо се корењем, травама и треба сакупљати лист липе. Он ће вам бити хлеб и вода. Господ ће чудом хранити, чудом. Тада ће Господ живима давати венце, онима који не издају Бога, који пођу за њим. (…) Биће страшна глад, лешеви ће се превртати, а ви ћете имати свој комад земље, он ће вас хранити.

И не будите лењи, не лењите се. Господ прегалаштво воли. Вратиће се “коса на косу” – како је говорила блажена Матронушка (Матрона Московска), (…), – плуг на плуг (мисли се на враћање ручној обради земље, помоћу косе, плуга итд.). (…) У та времена спасити се може само у својим домовима. А у граду… какво страдање ће бити! Светло ће искључити, гас ће искључити, воду ће искључити… неће бити ничега, и људи ће скоро живи трунути у становима”.

“После 2008. године време ће летети – година за месец. (…) после 2008. године будите посебно смирени”.

“Православље ће се из комадића скупити и поћи својим путем. И сви ће стремити ка нама ради спасења. Русија ће бити силна и спасиће се. Сви ће посегнути ка Русији и ка Православљу”.

Ова предсказања тулског старца Христифора (Никољског) штампају се по тексту књиге “Схиархимандрит Христофор”.

[table id=1 /]



Извор: https://3rm.info/

Превод са руског за „Борбу за веру“: Д.В.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *