РТ: Болница у Француској ступила у генерални штрајк због обавезне вакцинације!

1

Протест у Француској због обавезне вакцинације (REUTERS/Pascal Rossignol)

Особље болнице у Монтелимару, у француском одељењу Дроме, ступило је у генерални штрајк протестујући због нових правила која захтевају да до средине септембра приме вакцину против Цовид-19 или да им прети губитак посла.

Штрајк против “присилне вакцинације” најавио је у четвртак синдикат ЦГТ-ГХПП, а погађа око 200 лекара и 1.500 медицинских сестара у граду на југоистоку Француске.

Стотине њих окупило се испред болнице у петак, осуђујући закључавање и мандате за вакцине и скандирајући „либерте! (слобода).

Француско законодавно тело финализује предлог којим би се захтевало да сви медицински радници у контакту са угроженима буду потпуно вакцинисани до 15. септембра, или ће у противном изгубити плате, па чак и посао.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„ Противимо се обавезној вакцинацији и принуди против вакцина“ , рекла је Елса Руиллере, представница локалног синдиката, за Спутник Француска . „Не постоји избор између тестова или вакцинације: вакцинација је обавезна. Не, не слажемо се. Желимо да имамо избор као и остатак света и не желимо обавезно вакцинисање. “

Руилере каже да њен синдикат подржава „слободан и информисан пристанак“ и да у принципу није против вакцинације, већ против присиле. Неки од медицинских радника рекли су да чекају вакцину Санофи-ГСК француске производње, обећану за децембар.

https://twitter.com/_LE_GENERAL_OFF/status/1418580803982868485?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1418580803982868485%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F530095-hospital-strike-france-mandatory-vaccine%2F

„Свесни смо еволуције вируса. Не схватамо то олако “, рекао је Руиллере. Међутим, она и њене упечатљиве колеге истичу да чак и са порастом позитивних тестова за Делта варијанту коронавируса, нема сразмерног пораста хоспитализација.

„Да, постали смо„ црвени “, али то је уствари због позитивних тестова. Што се тиче хоспитализација, тренутно смо добро, нисмо морали поново отварати кревете, имамо много мање хоспитализованих него раније и мање људи на интензивној нези “ , додала је.

Прочитајте још:  Ескобар: Курти има два дана да одговори на наше захтеве!



Још једна синдикална потешкоћа је недостатак јавне расправе, јер се чини да је француска национална скупштина једноставно наставила по савету Високог здравственог тела (ХАС), које је мандат за вакцинацију назвало „оправданим“.

У Француској су широко распрострањени протести од средине јула, када је влада председника Еммануела Мацрона наметнула мандат за вакцинацију здравственим радницима и увела захтев за „ здравствену пропусницу “ за приступ јавним местима са више од 50 људи. Услов за пролазак прошириће се на кафиће, ресторане и продавнице почев од 1. августа.

Током прошле недеље у Француској је забележен пораст случајева коронавируса за 150%, приписан Делта варијанти. Влада каже да је 96% заражених невакцинисано.

Превод: Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “РТ: Болница у Француској ступила у генерални штрајк због обавезне вакцинације!

  1. Лекари у Србији,устајте сви на протесте,или ћете и ви бити елиминисани.Ови преваранти знају само за свеопшти устанак,нема друге.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *