Кон: Рационално је размишљати о одвајању вакцинисаних и невакцинисаних

8

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да су етички принципи јавног здравља другачији од општих етичких принципа, због чега би требало размишљати о начину за одвајање вакцинисане и невакцинисане популације.

Он је гостујући на ТВ Прва навео да су бројеви новозаражених ковидом мањи него раније, али да се повећавају, као и да је то неумитан процес у наредних неколико недеља, или до месец дана.

„Постаје рационално размишљати да се окупљају они који су заштићени, уз вакцину, тест или потврду о прележаној болести. Рационално је размишљати и (због оних) који желе да раде, угоститељи рецимо, морају да раде, морају да буду заштићени и да својим примером покажу шта од гостију очекују. Али ту постоји етичка дилема коју можемо да решимо”, казао је Кон, пренела је Бета.

Он је додао да велики део света прибегава „нечему што личи на дискриминацију” и да се аутоматски поставља питање да ли су такве мере противуставне, али да, по његовом мишљењу, професије које су везане за здравство треба подвргнути обавезној вакцинацији.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Имате ситуацију да неко ненамерно може да зарази другу особу. (Слично већ чинимо вакцинацијом) против грипа, морбила, дифтерије… То су све законом обавезне вакцинације за здравствене раднике. Ту се само поставља питање воље, и то политичке воље. Као и увек, процењује се да ли мера може да се спроведе или не”, казао је Кон.

Коментаришући потребу за трећом дозом вакцине, Кон је казао да ће вакцинисани одлуку о томе доносити са својим изабраним лекаром, а да иако нова истраживања показују да две дозе имају ефикасност у спречавању заражавања од 42 одсто, и даље имају ефикасност против тежих облике ковида у 91 одсто случајева.

Прочитајте још:  KОН: Наћићемо начин да контролишемо славе, као што смо контролисали и оне који долазе у земљу са летовања!

„Одређене су категорије које морају да приме трећу, старији од 70 или они који су слабијег имунитета, или они код којих се утврдило да немају стварање антитела. То су они који би морали да је приме, а општа препорука је да се прими она која је највише испитана, а то је Фајзерова вакцина, као и Модернина, обе су на информационој РНК технологији. Али одмах иза тога, може било која друга”, додао је Кон.

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Не брини “соколе” ( већ си подоста изгубио седе длаке ) за раздвајње, раздвојиће их ( нас ) смрт ускоро.
    Објашњење:
    “за оне који не знају вакцине су ГЛУПОСТ за оне који знају вакцине су ЗЛОЧИН. ( сада видимо да су и средство геноцида ) Рече немачки доца пре 100г и изјаву поткрепи чињеницама и то укњиженим и свима доступним.

    https://odysee.com/@Plandemiolog:6/vakcinalno-groblje-svedo%C4%8Danstvo-iz:e?

    Објашљење објањења:
    Ако су хемичари који клепају вакцине вешти зналци, зашто не направе вакцину да белом пацову израсте длака на месту забринуте ћеле и око китице и то црна густа дебела уместо беле, танке и слабе?
    Па не могу, јер му глава служи за бриге како вакцинисти ( потаманити ) што више људи за шта прима кинту од банкстерске СЗО деценијама, а за те велике паре које прима од њих није успео себе улепшати хемуџом коју нама нуде за наше паре. Е ту је крунски доказ, могу само да упропасте глуперде као овог са слике а да направе бољег уместо овог страшила НЕ МОГУ!!!
    На пример убише певача Мајкл Џексона хемуџом и “лековима” а је ли су уместо њега направили бољег и лепшег певача? Па нису и ту је причи крајјјјјјјјјјј, Бог је творац лепог а не хемичари.
    Која је ово кретенчина, вероватно ноје чуо да су преживели логораши своје капое давили у клозетским јајамама логора у којем су јели говна, па деушкане једи говна ако тако волиш … ПРИЈАТНООООООООО
    Наравоученије: логораши који су своје капое давили у говнима нису ишли на суд и суђени, логично: бацити говно у говна није кривично дело бар за сада

    1. Ово је дело ТВОРЦА проточник ДУХа
      https://www.youtube.com/watch?v=eXQMrhu7eIU&ab_channel=Florin-R%C4%83zvanMihalache
      А ово хемичара
      https://www.nickiswift.com/img/gallery/whats-come-out-about-michael-jackson-since-he-died/intro-1551899836.jpg
      Определи се народе светски чије еманације готивиш творачке или хемичарске банкстерске

  2. TACNO TAKO U PRAVU SI JEVREJSKO PSECE GOVNO ATEISTICKO.
    “MI”VEC PLANIRAMO DA”DOSLJACKO-KOMUNJARSKI OLOS I SLJAM SA NJIHOVIM NAKOTON ISPRATIMO IZ SRBIJE A MOZDA I LIKVIDIRAMO.U SU I”DRUGOSRBIJANCI”,KOZOJEBI,KAMENJARI I OVCI BRABONJCI.
    70-godina to se odlaze I sad je dogorelo do noktiju.
    NARAVNO DANASNJI IZDAJNISI U PRVI RED.

  3. На једно логично питање:Ако вакцина штити онда су вакцинисани заштићени па их се не тиче да ли су остали вакц. или нису… А ако вакцина не штити онда зашто се уопште вакцинисани и??
    Др Коњ ћути….

  4. Ја само чујем да из његових уста излази неки гргољави звук… голум… голум
    У рудник са уснијом и францетићем и са свим осталим наказама да копате до средишта земље. Тамо се боцкајте шприцевима од јутра до сутра, ако је то толико потребно и здраво. И то прво фајзеровим мутагеним отровом, па модерниним, па даље којим год хоћете. Море и више пута на дан!

  5. Niti imaju problem vakcinisani sa nevakcinisanim niti obrnuto, jedino je problem sto ovi nevakcinisani sa tv hoce da podele narod a narod niti zeli niti ima snage da se glupira oko vakci nevakci, to je samo problem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *