Орбан: Мађарска не жели да прихвати новац ЕУ за отклањање последица пандемије, уколико је условљен да Будимпешта одустане од Закона о заштити деце, којим се забрањује промовисање хомосексуалности

0
Виктор Орбан (Фото: Принтскрипт)

Мађарска не жели да прихвати новац из посебног фонда ЕУ за помоћ у отклањању последица пандемије, уколико је условљен да Будимпешта одустане од закона о заштити деце којим се забрањују промовисање хомосексуалности, рекао је премијер Виктор Орбан.

Ова одлука Орбанове администрације објављена је у Службеном гласнику.

У Мађарској је почетком месеца на снагу ступио закон на основу кога је у школама забрањена употреба материјала који су оцењени као промоција хомосексуалности и промене пола.
Европска комисија је прошле недеље покренула правне кораке против Мађарске, чију администрацију оптужује да крши права популације ЛГБТ. Брисел је, такође у процесу одобрења планова чланица за потрошњу помоћи за отклањање последица пандемије.

У декрету мађарских власти се наводи да Европска комисија одлаже одобрење плана за обнову Будимпеште због „свог политичког противљења националном Закону о заштити деце“.

„Мађарска ће само прихватити споразум у којем Европска комисије не намеће услове Будимпешти које не примењује на остале чланице“, истиче се у декрету.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!(Срна)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.