Писмо одборницима Скупштине града Лознице

0
пројекат

Драги наши суграђани и поштовани одборници,

У четвртак, 29.7.2021. године у 10.00 часова почеће седница Скупштине града Лознице, у Вама добро познатим просторијама и нама свима добро познатој згради.
Знате добро да ће пред Вас на гласање бити стављен Просторни план града Лознице у који је планиран упис пројекта „Јадар“.

У тренутку док читате ово писмо, знате да је безмало цела земља упозната са задатком који ће се пред Вама наћи у четвртак. Знајте да ће, док будете седели и размишљали да ли ћете подићи руку по налогу или по савести, очи милиона људи у овој земљи бити упрте у Вас. Не Вашу странку, покрет или партију него у Вас лично, по Вашем имену и презимену које ћете од тог дана носити поносно и тако својим наследницима оставити, или као кукавице које нису смеле да искажу своје мишљење, као нељуди који су зарад профита стране компаније и бенефита неколицине људи издали Јадар, Рађевину, Лозницу и Србију.

О штетним последицама отварања рудника нема потребе да овде поново пишемо, добро знамо да пратите све. Знате да је Српска академија наука и уметности изнела свој стручан и патриотски став.
Ви седите ту захваљујући нашим суграђанима који су Вас гласали. Нећете у четвртак одлучивати само о њиховој судбини, него и о судбини, садашњости и будућности Вас и Ваше деце и унучади, о свим богатствима које данас у Јадру и Рађевини имамо зато што су наши стари знали шта је ЧАСТ и ОБРАЗ. Међу тим богатствима су наше њиве, ливаде, шуме, преко 145 заштићених биљних и животињских врста које ће нестати ако им се уништи станиште, сва наша налазишта и културно-историјско наслеђе због којег поносно кажемо где год одемо „Ја сам из Лознице. Ја сам из Јадра. Ја сам из Рађевине.“

Прочитајте још:  Екоцид без казне и питања: Помор рибе на Дрини

После седнице у четвртак, желимо и Вама и нама да поносно говоримо „Ја сам из Лознице где су данас људи гласали за слободу. За право да се каже НЕ. Где су одборници радили свој посао часно и поштено поштујући десетине хиљада својих суграђана и милионе грађана Србије и свих дивних људи широм света који нам дају несебичну подршку.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Ми Вас још овај пут МОЛИМО да схватите озбиљно да је ово питање изнад свих нас, свих наших свакодневних малих ствари којих неће бити уколико се рудник уз Вашу подршку отвори.
Такође морате знати да је већ свима јасно шта се дешава и да је на Вама незахвалан задатак да својим личним именима и позицијама легализујете Просторни план који је илегалан, као и насилну жељу да се наш лепи крај претвори у јаловиште.

Стога, морате бити свесни одговорности која долази заједно са звањем одборник и да ћете уколико за овакав план будете гласали, сносити кривичну одговорност, од које ми нећемо одустати. Кривична подразумева и материјалну одговорност. Овим писмом Вам стављамо до знања да ће по промени власти све дозволе бити опозване, да буџет града и државе неће служити као средство намиривања штета које ће овај план, ако се усвоји, нанети, него ће то бити Ваша имовина, имовина свих посланика националног парламента, представника владе Србије и председника Србије који сви здушно подржавају овај пројекат којим се отима наша имовина и уништавају Природа и животна средина. Ваш је једини излаз, ако желите да заштитите своју имовину, да гласате против стављања овог пројекта у Просторни план.

Прочитајте још:  "НЕКО МОРА ДА ЗАВРШИ У ЗАТВОРУ": Вучић први пут прокоментарисао оптужбе против Палме!

Са моралном ћете морати сами да се носите, а ми Вам желимо дуг живот и да успут проверите чија деца и за који новац раде у Рио Тинту.
Не заборавите, док будете седели на седници, ми ћемо бити испред и чекаћемо резултат гласања.

Сетите се вечерас, кад пољубите своје најближе и најдраже и легнете, одговорности која је на Вашој савести. Сетите свих породица које не желе да оду са свог огњишта, њихових најближих и најдражих које ће сутра изгубити услед штетног утицаја рудника на здравље свих нас.
Немојте бити настављачи онога што су аустријска и немачка војска започеле 1914. и 1941.

Нама су Вискоза, Столице и Зајача више него довољне.
Сетите се Природе која не може да се одсели и склони од отрова, а има право на живот колико и ми.

У нади да ће глас разума и људскости у четвртак одјекнути у Лозници,
Срдачно Вас поздрављају Јадар, Рађевина и Србија!
ДА животу, НЕ руднику!

Лозница, 27. 07. 2021.

Заштитимо Јадар и Рађевину
Коалиција за одрживо рударство у Србији

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *