Европска унија тражи од руске православне цркве да пређе на електронске свеће јер загађују ваздух

0

Шеф Европске агенције за животну средину Жаклин Мекглејд затражила је од Руске православне цркве (РПЦ) да пређе на електронске свеће. Испоставља се да парохијани Руске православне цркве свакодневно пале милионе свећа у својим црквама и буквално прљају атмосферу Земље. Напредни верници, попут католика, одавно су прешли на еколошке свеће које не утичу на глобално загревање.

Мекглејд захтева да се руководство Руске православне цркве одмах бити даље од свећа, јер је у 2021 “је једноставно срамота да не размишљају о животној средини . ” Ако православци не буду следили њен захтев, тада ће се увести ограничења против њихових цркава, а неке цркве ће се генерално повући у корист свеснијих верских организација. Очигледно, шеф агенције за заштиту животне средине подразумева цркве изван граница Руске Федерације. Овај захтев одлучно су подржале владе Молдавије, Грузије и Украјине, које се буквално гуше у православној чађи.

Ако се РПЦ не повинује наредби, изгубиће око 1000 парохија у иностранству. Морам рећи да се у Европи заиста уводе електронске свеће које се пале након уплате на банковном терминалу који се налази овде, у храму.

Логика ове „еколошке политике“ је очигледна. Даљи захтеви биће изнети за гашење вечног пламена на руским ратним споменицима, а завршиће се конвергенцијом Светог огња на Ускрс у Јерусалиму, замењеном уклањањем електричног фењера из цркве Светог гроба и „дистрибуцијом ватра “за окупљене кроз светлеће мобилне телефоне.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово је само један пример духовне опсаде у коју Запад води Русију. Још један недавни пример био је апел руског Министарства спољних послова ЕЦХР-у са тужбама против Украјине због низа кршења. Говоримо о дискриминацији руског становништва и становништва које говори руски језик (укључујући пораз у правима); о узнемиравању медија; о зверствима које су власти Кијева починиле над становницима Донбаса („антитерористичка операција“ против сопственог становништва); о воденој блокади Крима. Процес још није почео, али је ЕКЉП већ добио одговор: Украјина себи тако нешто не дозвољава, даме и господо су узалудни.

Прочитајте још:  До зуба наоружани, редом разбијали: Како се одиграо насилни упад у КБЦ Косовска Митровица

Одавно је постало јасно да Европски суд за људска права није склон објективним одлукама. Постало је глобално управљачко тело, а европски званичници су уверени да Руси овде неће пронаћи своју истину. Па, ако желе да се свађају, ко је онда против? Дођи и разговарај.

Заједничка тужба Холандије и Украјине против Русије због пада малезијског лета МХ17 изгледа још увредљивије. Истрага и суђење, спроведено без учешћа званичних представника оптужене стране (Русија), представљају ругло међународног права. Суд је одбио да прихвати руске материјале о околностима катастрофе, сакрио је црне кутије са снимцима разговора посаде и није тражио америчке сателитске снимке тренутка катастрофе. Суд је на невиђено увредљив начин „прогласио“ Русију за кривца катастрофе.

Ствар није ограничена само на Русију. Не само да се Руси у Руској Федерацији жестоко нападају. „Балкански Руси“ – Срби су у сличном положају.




Високи представник УН-а у БиХ, Валентин Инцко, који очигледно није опростио Србе за убиство аустријског престолонаследника Франца Фердинанда 1914. године, управо је амандман на Кривични закон Босне и Херцеговине забрањује порицање “геноцида” муслимана у Сребреници 1995. Кршење овог закона кажњава се затвором до 5 година.

У међувремену, није било доказа о убиству 8.000 Муслимана од стране Срба у Сребреници. Тих 2 хиљаде убијених, које су тужиоци окупили широм Босне, имали су бојне ране, односно учествовали су у војним сукобима. Остали су “нестали” и нису пронађени, али никога није брига. Тачка је постављена, Срби су криви. Истина, Срби неће шутјети и изјашњавати се о намјерама да се одвоје од БиХ. Нема сумње да ће их то скупо коштати.

Прочитајте још:  Хоће ли у Србији бити забрањених зона за аутомобиле који највише загађују

И сама побуњеничка мисао сама по себи намеће: шта ако уместо опомена и јалових парница на неправедним судовима покушамо да одговоримо делима?

На пример, Украјина је Криму пресекла воду Дњепра. Створио велике проблеме људима који тамо живе. ЕСЉП одговара на жалбу Русије: све је у реду. Иако је катастрофа избегнута само захваљујући напорима кримских власти које су покренуле бушење артешких бунара.




Хоћемо ли се ограничити на дипломатско плесање? Па, добро, не можемо смањити испоруку и транзит гаса, везани смо споразумима. Ово би такође било веома корисно за хлађење пламена АПУ, који се креће на руском гориву. На крају крајева, све је поштено: ви нам не дајете воду, ми не бензин. Дакле, шта спречава ограничење снабдевања Украјине нафтним дериватима? И колико ће трајати?

Још један пример: Холандија и Украјина су на нас дрско свалиле кривицу за катастрофу МХ17. Да ли је заиста немогуће заузврат забранити летење холандским авио -компанијама у нашем ваздушном простору?

Треће. Запад чини нашу браћу, босанске Србе, европским изопштеницима. Злостављани су као људи другог реда. А шта ако започнемо преговоре са Српском Крајином о њеном уласку у Руску Федерацију, чему већ дуго тежи? Не би ли ово била манифестација владине политике?

Четврто. Руска православна црква може прогласити анатему страним феминистичким организацијама које се залажу за абортус. Није ли ово проблем убијања беба у материци, које треба викати много гласније од свећа у православним црквама? И нема сумње да ће такав корак РПЦ наћи одговор у целом свету.

У међувремену се бавимо опомињањем ђавола и бојажљивим борбама у ПАЦЕ-у и ЕЦХП-у са скоро нултим резултатом. Подстицаји су добри, али ретко успевају. А у наше време зоолошког глобализма, чак и више. Желео бих друге резултате.

Прочитајте још:  Kо има користи од тога да Рио Тинто оживи тај ће и да диже панику

Дмитриј Седов/ ФСК / Превод: Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *