Мање плате и суспензије за просветне раднике у Грчкој који одбијају вакцину или редовно тестирање

0

(Фото: pixabay. com)

Просветни радници у Грчкој који се противе вакцинацији, одбијају да се вакцинишу или самотестирају биће суочени са смањењем плата или суспензијом, наводи се у одлуци тамошњих министара која треба да буде усвојена, пише Катимерини.

Кућни тестови подељени су наставницима и ученицима од 16 до 18 година, пошто су власти у понедељак поново отвориле средње школе за ученике последња три разреда.

Просветни радници који одбију да се вакцинишу или редовно подвргавају тестирању на ковид 19, пре него што уђу у разред, суочиће се са смањењем плата и другим дисциплинским мерама у складу са заједничком министарском одлуком која је тренутно у припреми, пише лист.




Према изворима Катимеринија, нови прописи које је Министарство образовања донело како би се осигурала сигурна академска година од септембра у школама и на универзитетима односе се на све просветне раднике, стално запослене и по уговору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим смањења плата, стално запосленом особљу такође прети суспензија са дужности без плате, до вакцинације, док ће запосленима на одређено време бити суспендовани уговори.

И једни и други суочиће се са губитком кредита према систему бодовања у државној служби, што ће утицати на њихове изгледе за напредовање или запошљавање.

[table id=1 /]



Извор: РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *