Почеле уцене кризног штаба: Нема нормалне наставе док се не вакцинишу деца!

4

(Фото: Depositphotos)

Школска година ће почети регуларно, јер не очекујемо значајнији пораст броја инфицираних на дневном нивоу до октобра, каже професор др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Kризног штаба.

Он је указао да је услов да школарци и академци остану у клупама и током целе зиме да се што већи број њих вакцинише. Зато је, како напомиње, на последњем састанку Kризног штаба захтевано од надлежних да се спроведу мере које ће да утичу да педијатри и изабрани лекари интензивније саветују цепљење против ковида 19 и деци и студентима.

– Деца ће се вакцинисати по домовима здравља на пунктовима које све педијатријске службе у земљи већ имају – каже професор Тиодоровић и додаје:

– Педијатри су у обавези да препоруче вакцинацију, а на родитељима је да донесу коначну одлуку – наводи он.

Такође, објашњава да је међу инфициранима тренутно највише невакцинисаних, а најмањи број међу њима су деца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




– Зато сам уверен да нема препрека да почетак наставе буде редован – рекао је, преносе “Новости”.

Он наводи да је сада прави тренутак за вакцинацију против ковида 19.

– С обзиром на то да имамо релативно мали број инфицираних на дневном нивоу, дакле нисмо у јеку ширења вируса, најмања је вероватноћа да се особа зарази између прве и друге дозе вакцине – објашњава др Тиодоровић.

Пет одсто на болничком лечењу је вакцинисаних

Иначе, вирусом корона у последња 24 часа заражене су још 303 особе. Њих четворо је изгубило битку са ковидом 19, а од 431 пацијента смештених у болницама, њих осморо дише помоћу респиратора.

Прочитајте још:  ДР НЕСТОРОВИЋ: Нико нема право да вам тражи ковид пропуснице! Истина о ивермектину (ВИДЕО)

Докторка Татјана Аџић, директорка ковид-болнице у Батајници, каже да нема места опуштању, јер је број хоспитализованих у њеној установи дупло већи у односу на пре 10 дана.

– Забринута сам јер данас враћамо у рад још једно одељење полуинтензивне неге – каже докторка Аџић.




Наводи да ова болница тренутно збрињава 84 болесника.

– Од тог броја, 70 их је у јединици полуинтензивне неге, а 14 у јединици интензивне неге, док је троје оболелих интубирано и дише помоћу респиратора. Петоро пацијената је млађе од 40 година и у врло су тешком стању. Испод пет одсто од свих на болничком лечењу је вакцинисано – наводи она.

Kлиничке слике и даље тешке
Kада је о тегобама инфицираних реч, она каже да је клиничка слика слична оној из претходног периода.

– У суботу је тим хирурга урадио екстремно тешку и велику операцију збрињавања крварења код једног позитивног болесника – наводи др Аџић, и додаје су су “обрти у клиничкој слици тешки и непредвидиви, због чега је важно истаћи да нема места опуштању.”

Да је вакцинација једини сигуран начин за борбу против ковида истакао је и шеф канцеларије Светске здравствене организације (СЗО) у Београду др Марјан Ивануша.

– Нико са сигурношћу не може да потврди да је могуће у потпуности искоренити овај вирус. Очекујемо да ћемо успети да вирус ставимо под контролу вакцинацијом људи широм света јер је то најбезбеднији начин да стекнемо имунитет и да се заштитимо – рекао је Ивануша, изразивши наду да ће до краја ове године бити вакцинисано 40 одсто светске популације.

Прочитајте још:  НЕСТОРОВИЋ НАПРАВИО ХАОС КОД МАРИЋА: Открио је рецепт који убија корону, сви су у шоку (ВИДЕО)

[table id=1 /]



Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Почеле уцене кризног штаба: Нема нормалне наставе док се не вакцинишу деца!

  1. Не дајте децу зликовцима родитељи баш као и 2009 када је била акција корумпираних полиричара и “др” по школама за “вакцинацију” деце, ако родитељи онда нису насели на лажну “пандемију” крмећег грипа зашто би сада!?, разлика је сада у односу на онда само што дају 3000 д. приде по “вакцинисаној” особи-сподоби
    Мало подсећање
    https://www.youtube.com/watch?v=5z1CtEgJsYE&ab_channel=InsajderVideo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *