Кривокапић још више криви капу, ал чију

0
Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

Овако гласи најновији глас председника владе Републике Црне Горе, међу Хрватима познато као Црвена Хрватска: „Истичући да је влада у Подгорици „апсолутно спремна“, навео је да је Темељним уговором и законом све јасно дефинисано и да је то „нови почетак добрих односа између државе и Митрополије црногорско приморске, Епархије Будимљанко-никшићке, Епархије Милешевске и Епархије Захумско-херцеговачке“.

С обзиром на морални интегритет Здравка Кривокапића, Предшједника Црвене Хрватске, овом наводу се не може приписати кривотворење, или лагање. Жалосно је, бедно, мизерно, сециксерошки, тезгарошки, кукавички да и на овакав начин засипа својим излучевинама све оне који су га довели на власт, да сву ону силну снагу, веру, наду изникло у литијама распе у ништа, као самозвани кабадахија, беспризорник, недостојни члан месне заједнице, архинезахвалник и парадигма саможивости, хиљадама људи је безобзирно погазио основне људске вредности: веру, наду, честитост, чојство и образ.

А мало кад да се није испрсио како је он веран члан цркве! Које, само да ми је знати?

Влада је „апсолутно спремна“, бато, нема шале, реч је о апсолутном, то је силније од апсолутне нуле. Нарочито кад то каже онај који морал користи као папирне марамице, за једнократну употребу. Мало необичан начин схватања апсолутног. А за шта је влада апсолутно спремна? Спремна је да потпише Темељни уговор државе Црвене Хрватске са Митрополијом црногорско приморском (без бриге и то ће се исправити у право име, скројено у Загребу), Епархијом Будимљанско-никшићком, Епархијом Милешевском и Епархијом Захумско-херцеговачком.
Са Марса се види да је јасно о којој држави је реч, одабрати треба, или Црна Гора, или Црвена Хрватска – о томе најбоље казују садржаји свакидашњег живота који се описују у речи култура. Ја знам да је та држава најурила све и једног професора српског језика из свих школа. И знам да је Анте Павелић, идол свих кољача Срба, укинуо српски језик и српско писмо на територији своје Хрватске, без Црвене Хрватске.

Па ако је јасно о којој је држави реч, да ли ико може да наслути је ли овде реч о тамо некој цркви или само о епархијама и митрополији. Значи Здравко Кривокапић муља као лош ђак енглеске школе муљања. Што би ми Срби рекли: продаје рог за свећу.

Нисам нешто уверен у сопствену памет, посебно када се сретнем са оном појавом која ме уверава да је кретенизам, бестидност, саблажњавање предочено као виши вид памети, па се још упакује у титулар који би требало да то јемчи. Стога немам куд него да кажем: Господине Здравко Кривокапићу, ако имате душевних, или физиолошких, или менталних тешкоћа да изговорите Српска православна црква, у име ваших славних предака, најчасније би било да се одмакнете од трона Прешедника владе Црвене Хрватске, и допустите да то буде земља која се зове Црна Гора.

Срђан Воларевић / Васељенска

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.