Кривокапић још више криви капу, ал чију

0

Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

Овако гласи најновији глас председника владе Републике Црне Горе, међу Хрватима познато као Црвена Хрватска: „Истичући да је влада у Подгорици “апсолутно спремна”, навео је да је Темељним уговором и законом све јасно дефинисано и да је то “нови почетак добрих односа између државе и Митрополије црногорско приморске, Епархије Будимљанко-никшићке, Епархије Милешевске и Епархије Захумско-херцеговачке”.

С обзиром на морални интегритет Здравка Кривокапића, Предшједника Црвене Хрватске, овом наводу се не може приписати кривотворење, или лагање. Жалосно је, бедно, мизерно, сециксерошки, тезгарошки, кукавички да и на овакав начин засипа својим излучевинама све оне који су га довели на власт, да сву ону силну снагу, веру, наду изникло у литијама распе у ништа, као самозвани кабадахија, беспризорник, недостојни члан месне заједнице, архинезахвалник и парадигма саможивости, хиљадама људи је безобзирно погазио основне људске вредности: веру, наду, честитост, чојство и образ.

А мало кад да се није испрсио како је он веран члан цркве! Које, само да ми је знати?

Влада је „апсолутно спремна“, бато, нема шале, реч је о апсолутном, то је силније од апсолутне нуле. Нарочито кад то каже онај који морал користи као папирне марамице, за једнократну употребу. Мало необичан начин схватања апсолутног. А за шта је влада апсолутно спремна? Спремна је да потпише Темељни уговор државе Црвене Хрватске са Митрополијом црногорско приморском (без бриге и то ће се исправити у право име, скројено у Загребу), Епархијом Будимљанско-никшићком, Епархијом Милешевском и Епархијом Захумско-херцеговачком.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са Марса се види да је јасно о којој држави је реч, одабрати треба, или Црна Гора, или Црвена Хрватска – о томе најбоље казују садржаји свакидашњег живота који се описују у речи култура. Ја знам да је та држава најурила све и једног професора српског језика из свих школа. И знам да је Анте Павелић, идол свих кољача Срба, укинуо српски језик и српско писмо на територији своје Хрватске, без Црвене Хрватске.

Прочитајте још:  Глобализам у новом кључу

Па ако је јасно о којој је држави реч, да ли ико може да наслути је ли овде реч о тамо некој цркви или само о епархијама и митрополији. Значи Здравко Кривокапић муља као лош ђак енглеске школе муљања. Што би ми Срби рекли: продаје рог за свећу.

Нисам нешто уверен у сопствену памет, посебно када се сретнем са оном појавом која ме уверава да је кретенизам, бестидност, саблажњавање предочено као виши вид памети, па се још упакује у титулар који би требало да то јемчи. Стога немам куд него да кажем: Господине Здравко Кривокапићу, ако имате душевних, или физиолошких, или менталних тешкоћа да изговорите Српска православна црква, у име ваших славних предака, најчасније би било да се одмакнете од трона Прешедника владе Црвене Хрватске, и допустите да то буде земља која се зове Црна Гора.

Срђан Воларевић / Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *