У Сирији могућ рат између Русије и Израела! Ево шта ће се догодити

0
Сирија (Фото: РЕУТЕРС / Омар Санадики)

Америчко издање “Тhе Nаtiоnаl Intеrеst” анализирало је ситуацију са израелским ударима на сиријску територију, и упитало се, да ли би ова бомбардовања могла да изазову руско-израелски сукоб.

Аутор материјала у часопису “Тhе Nаtiоnаl Intеrеst” анализирало је ситуацију са израелским ударима на сиријску територију, и упитало се, да ли би ова бомбардовања могла да изазову руско-израелски сукоб. тврди да је Израел одлучан у намери да се заштити од присуства иранских трупа у Сирији, а самим тим и од могуће појаве ракетних база на том простору.

Ако се у исто време погоршају односи с Москвом, то ће се сматрати да Сирија постаје одскочна даска за ракетне нападе на израелску територију.

“Тhе Nаtiоnаl Intеrеst” цитира неименовани извор у израелском Министарству одбране.
Према његовим речима, “Сви у Израелу разумеју ко су Руси, и са ким имају савез”. Једини савезник Израела су Сједињене Државе, а „Руси су овде дошли из потпуно другачијих побуда“. Осим тога, Москва подржава Техеран.

Међутим, како пишу аутори материјала, Израел и даље види позитивне аспекте у руском присуству у Сирији. На пример, Израелци верују да је Руска Федерација одвраћајући фактор за Иран.

Израел је прилично спреман да поднесе руско присуство у Сирији, али никада неће толерисати иранске трупе у непосредној близини својих граница. Даље, аутор чланка поставља питање да ли ће Израел моћи да настави са нападима на проиранске јединице у Сирији, без изазивања сукоба са Русијом?

Између две земље постоји посебна телефонска линија за комуникацију, а стране се стално међусобно обавештавају о својим поступцима.

Истина, како напомиње “Тhе Nаtiоnаl Intеrеst”, таква интеракција између Оружаних снага Русије и ИДФ није могла спречити трагедију са руским авионом Ил-20 2018. године.
Аутор публикације сматра да се овакви инциденти не могу искључити у будућности. Овога пута, жртве израелских ваздушних удара могу бити руски војни саветници или инжењери, који се можда налазе на иранским циљевима током удара.

„Ако се Израелци и Руси буду борили, или ако Москва озбиљно запрети Израелу војном силом, да ли ће САД ускочити, да ојачају свог дугогодишњег савезника?

На крају публикације аутор бележи своје главно питање на које још нема одговора.

Да ли ће случајни сукоб Израела и Руске Федерације довести до пуног сукоба између Русије и Сједињених Држава?

Истовремено, потребно је посебно узети у обзир и чињеницу, да ниједна страна неће одустати од својих планова и повући се.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!VVebtribune

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.