Миријево се већ седми дан гуши у диму и смраду (Видео)

0

(Фото: Фејсбук еко стража)

Густ дим и неподношљив мирис смрада поново су пробудили становнике Миријева, који су се жалили да отежану дижу и да већ данима трпе хаос због загађеног ваздуха у овом делу града.

Мирис паљевине и загађен ваздух још једно јутро пробудили су Београђане. Читаоци нам се јављају и сугеришу да се мирис паљевине осећа на Kарабурми и Миријеву, а мерне станице од јутрос показују да је ваздух највише загађен на Новом Београду, Мостару, Старом граду.

Становници Миријева поново апелују да је ваздух изнад овог дела града неподношљив.




blob:https://nova.rs/c96f3143-71cf-46ad-a566-5596712cc470

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Густ дим надвио се над Миријевом, а мирис смрада натерао је грађане да се што пре врате у своје куће.

Нажалост, ово није први дан је небо изнад Београда пуно небезбедних честица и материја, а последњих дана грађани због дима нису могли ни да спавају.

Kад је реч о конкретним подацима, јутрошњи подаци јасно указују да је загађење и даље присутно у нашем главном граду, а најгоре је око Булевара деспота Стефана и око Мостара, где је загађење ваздуха два и по пута више од дозвољеног, што је објављено на сајту Агенције за заштиту животне средине.

Надлежни органи и градска власт и даље не излазе за конкретним изјавама до када ће Београђани морати да се гуше у смраду и када ће коначно моћи да удахну свеж ваздух.

[table id=1 /]



Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *