Предраг Кон: Овако више не може – или увести ковид пропуснице, или скратити радно време угоститељских објеката и тржних центара

4

Оно на шта су упозоравали епидемиолози и инфектолози стигло је и брже него што су процењивали – прешли смо број од хиљаду новооболелих дневно. Заменица директорке ковид болнице у Батајници Александра Радивановић Спурнић и епидемиолог Предраг Кон понављају да је вакцинација једини начин да се вирусу стане заврат. Кон најављује могућност увођења ковид пропусница.

Невакцинисана је и већина болесника у црвеној зони Батајнице. За само 20 дана број пацијената у тој установи петоструко је увећан.

Александра Радовановић Спурнић, инфектолог и помоћница директорке ковид болнице у Батајници наглашава да ситуација није лака.

“Отварамо нове полуинтензивне неге, отварамо вечерас или сутра ујутру нову интензивну негу и боримо се. Оно што је у овом таласу јако значајно то је да су код нас у болници неколико породица читавих – и родитељи и деца”, додаје Радовановић Спурнићева.

Наводи да у болницу долазе млади мушкарци без хроничних болести.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Слика из Батајнице осликава и тренутну епидемијску ситуацију у целој земљи. “Зато је неопходно да се поновно размотри пооштравање мера или увођење ковид пропустница”, поручује епидемиолог Предраг Кон.




Према његовим речима, мора се под један – појачати вакцинација, јер то је најјача и специфична мера борбе, а онда и све остале мере које спречавају контакте. “И оно што смо давно рекли, ако долази до окупљања да мора да буде врло контролисано”, истиче Кон.

Пред нову седницу Кризног штаба, Кон каже да ће се размарати начини да се појача вакцинација и непопуларне мере – дозвољено окупљање за вакцинисане и оне који су прележали ковид, као и обавезно тестирање.

Прочитајте још:  КАКО ЋЕ ФУНКЦИОНИСАТИ СРБИЈА ОД СЕПТЕМБРА КАД КРЕНЕ ДРУГИ ТАЛАС КОРОНЕ? Шта са школама, маскама, послом?

Кон: Пропуснице или скраћење радног времена

“Колико видим, фестивали то поштују. Онај који није прележао и који није вакцинисан, има десет пута већи ризик од заражавања”, наводи Кон.

Кон поручује да “овако више не може” – ковид пропуснице или скраћивање радног времена угоститељских објеката и тржних центара.




Указује да је став медицинског дела Кризног штаба обавезна вакцинација за медицинске раднике, не само да би заштитили себе већ и пацијенте. Додаје да би то требало да важи и за војску и полицију.

Број вакцинисаних у нашој земљи је тек нешто већи од 50 одсто. И даље је недовољно интересовање код младих. Зато једногласна порука струке – да приме вакцину, него бити болесни.

Александра Радивановић Спурнић сматра ће у наредним годинама вакцинација против ковида бити редовна појава. Вакцина је оружје, једино средство да корона нестане, додаје заменица директорке ковид болнице у Батајници.

Кон очекује да ће убудуће вирус давати све мање и мање епидемијске таласе. “Вакцинисаће се на крају само они који су угрожени (хронични болесници) као што је сада реч о вакцини против грипа”.

[table id=1 /]



(РТС)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Предраг Кон: Овако више не може – или увести ковид пропуснице, или скратити радно време угоститељских објеката и тржних центара

  1. још 2009 требао је заглавити доживотну робију као гласноговорник и заговореник “вакцинације” против непостојећег крмећег грипа, непостојећим вакцинама АЛИ НИЈЕ сада видимо зашто, банда га је сачувала за нове акције “ковид” грипа који као мутира брзином окретања пропелера на двокрилцу па ће препоручивати грађанима “вакцинацију” сваки дан као инсулин онима који болују од шећерне болести, а ко се усуди да одбије противправно наметање закужених, отровних “вакцина” Е њега ће условљавати, уцењивати, малтретирати на 1001 противправни начин. Дебилчина се 2009 извукла од суда и казне али овај пут НЕЋЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, само напред робија те чека и суд грађана а тамо бесплатна “имунизација” против вашки, глиста …

  2. @@@……JEVREJSO-MASONSKO PASJE GOVNO JAVNO LIKVIDIRATI SA SVIMA KOJI NOSE PREZIME…KONJ.
    I Ostale ko se odradio sa ovum poganu porodici.

    BEZ IZUZETAKA I UZRASTOM…..AMIN.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *