ТАЛИБАНИ СУ АМЕРИЧКА ПРЕВАРА! Кадиров о ситуацији у Авганистану – “Припремамо се за најгоре”

1
шведској, кадиров, полиција

Рамзан Кадиров (Фото: EPA/ALEXEY NIKOLSKY)

ЗАУЗИМАЊЕ Авганистана од стране талибана је “још једна америчка превара усмерена против муслимана”, рекао је Рамзан Кадиров, председник руске федералне републике Чеченије, који је истакао да авганистански милитантни покрет контролише Вашингтон.

– Америка је смислила још једну превару против муслимана. Рекли су да никада неће изаћи из Авганистана, а сада су напустили све и побегли. Замислите, тамо људи гину већ деценијама. Пре пет година број мртвих цивила је био два милиона – навео је Кадиров.

Он тврди да су талибани амерички пројекат, и да нико не треба да им верује. Кадиров је подсетио да је Бин Ладена, бившег вођу Ал-Каиде, финансирао Вашингтон током совјетске интервенције у Авганистану.




– Ми и наши савезнички народи морамо да ојачамо границе, и да се припремимо за најгоре – наставио је Кадиров, мислећи на Узбеке, Таџике, Киргизе и Туркмене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– За нас то није проблем. Зауставићемо свакога ко угрози нашу државу, наш суверенитет и наш народ – рекао је он.

Кадиров, који је ватрени муслиман, редовно је у јавним наступима говорио против терористичких организација, попут Исламске државе и Талибана.

Подсетимо, ситуација у Авганистану погоршала се последњих недеља након што је почела офанзива талибана на велике градове.

Талибани су у недељу преузели контролу над свим граничним прелазима. Током дана милитанти су ушли у Кабул и преузели контролу над председничком палатом. Истовремено, авганистански председник Ашраф Гани напустио је земљу како би, према његовим речима, “спречио крвопролиће”

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ТАЛИБАНИ СУ АМЕРИЧКА ПРЕВАРА! Кадиров о ситуацији у Авганистану – “Припремамо се за најгоре”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *