Трамп упоредио војне расходе за Авганистан са одбрамбеним буџетом Русије

0

Трамп (Фото: flickr. com)

Бивши амерички председник Доналд Трамп упоредио је годишње расходе Сједињених Америчких Држава на операцију у Авганистану са војним буџетом Русије.
„Трошили смо 42 милијарде долара годишње. Замислите, 42 милијарде. Колико сам схватио, Русија годишње троши 50 милијарди на целу војску, а ми 42 милијарде“, рекао је Трамп у интервјуу за „Фокс њуз“.

Он је нагласио да се то дешавало из године у годину и заузврат ништа није донело Сједињеним Америчким Државама.

Америчка техника ће доспети у руске руке

Трамп је додао да ће америчке борбене хеликоптере који су предати авганистанској војсци сада проучавати Русија.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Милијарде и милијарде долара. Најновији хеликоптери ‘Блек хоук’ које ће сада проучавати Русија, Кина и неко други, јер је то најбоља технологија на свету“, рекао је Трамп.

Бивши амерички председник истакао је да је огорчен што САД нису уништиле војну технику пре него што су напустиле Авганистан и сада се она нашла у рукама покрета Талибан (терористичка организација забрањена у Русији).

Он је додао да сматра да је повлачење трупа из Авганистана под руководством актуелног председника Џоа Бајдена највеће понижење за Сједињене Америчке Државе.

Ситуација у Авганистану погоршала се последњих недеља, након што је почела офанзива талибана на велике градове. Талибани су у недељу преузели контролу над свим граничним прелазима. Током дана милитанти су ушли у Кабул и преузели контролу над председничком палатом. Истовремено, авганистански председник Ашраф Гани напустио је земљу како би, према његовим речима, „спречио крвопролиће“. Портпарол политичке канцеларије Талибана Мухамед Наим касније је објавио да је рат у Авганистану завршен.

Прочитајте још:  Кремљ: Председник Путин ће посетити Донбас када за то дође време

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *