Доласком Американаца производња дроге у Авганистану порасла 40 пута

1

Авганистан постао највећи извозник наркотика (ЕПА ЕФЕ - Г.Х.)

Америка је за протеклих 20 година претворила Авганистан у нарко лабораторију глобалних размера, производња дроге у тој земљи је у том периоду порасла 40 пута, изјавио је секретар руског Савета безбедности Николај Патрушев и додао да је истовремено, развој Авганистана и њене државности уназађен је за неколико деценија.

„Уместо да се бори против трговине дрогом у последње две деценије војно-политичког управљања Авганистаном Америка је у тој земљи реализовала пројекат стварања глобалне нарко лабораторије. Производња дроге порасла је 40 пута.

Поред тога порасла је и терористичка активност, а у Авганистану су се усталиле терористичке организације попут Ал Каиде, ДАЕШ, Исламског покрета Источног Туркестана и осталих који на Авганистан гледају као на земљу одакле би после могли да пребаце активност и на друге земље Централне Азије“, нагласио је Патрушев у интервјуу за лист „Известија“, преноси Спутњик.

Патрушев је додао и да Америка за сво то време и поред улагања огромне суме новца није успела да обучи авганистанску војску и полицију како би пружила отпор талибанима будући да су се они приликом офанзиве терориста предавали без икакве борбе.

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Доласком Американаца производња дроге у Авганистану порасла 40 пута

  1. Pa ceo svet zna da se cia finansira od proizvodnje i distribucije droge u celom svetu. Uostalom zato su je i okupirali ! Bonstil je centar dilovanja droge u eu ! Nesmeta amerima sto se njihov narod drogira, smeta ciji sto drugi zaradjuju na njihovom biznisu i zato su toliko protiv Meksika i drugih juznoamerickih drzava. Sva rusenja i postavljanja vlasti u juznoamerickim drzavama su upravo bila zbog love od droge ! Kad amerika bude propala u okeane, po prorostvima, ceo svet ce da odahne, jer jevreji nece imati odanije sluge od njih i engleza !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *