Вулин у загрљају Беливуковог другара Kовача

0
https://predragpopovic.wordpress.com/

Фотографија министра полиције Александра Вулина и више пута осуђиваног навијача ФK Рад Владимира Kовачевића илуструје спрегу извршне власти и криминала.

Вељко Беливук и Марко Миљковић недавно су, на саслушању у Тужилаштву за организовани криминал, открили детаље сарадње с Александром Вучићем и Александром Вулином. Миљковић је рекао да се с Вулином упознао крајем 2019. године у ноћном клубу „Готик“. „Вулин ми је предложио да им нађем један штек ван Београда на неко одређено време. Водио сам га прво у две куће на левој обали Дунава, то значи Kрњача, Борча, Овча итд. Њему се тамо нису свиделе те две куће из више разлога, а главни разлог је био што сам ја управо из тих крајева, па да нас не би повезивали. Након тога одвео сам га у Ритопек, где је био одушевљен. Рекао ми је да у ту гаражу нико не долази док је они користе“, навео је Миљковић, који тврди да је Вулина последњи пут видео у лето 2020. године.

– Да нису починили толико ужаса, ово би било смешно. Апсолутно никакве везе немам ни са једним од њих, ни са једним! – одговорио је Вулин.

Министар полиције је данима објашњавао да не познаје Беливука и Миљковића, као ни било ког другог криминалца из те групе. Демантује га фотографија на којој позира загрљен с Владимиром Kовачевићем, званим Kовач, вођом навијачке групе „Јунајтед форс“ Фудбалског клуба Рад, из које је Беливук стигао на Партизанов југ, међу „Јањичаре“. Kовач је близак пријатељ Александра Видојевића, званог Аца Рошави, најбољег друга Данила Вучића.Kовач је хапшен због напада на службено лице, насилничког понашања, изазивања опште опасности и тешке крађе. У мају 2020. године ухапшен је у једној кладионици на Вождовцу. Полиција је код њега пронашла „шкорпион“, за који је Kовач рекао да није његов, већ му га је дао пријатељ „да га причува“. Kовач је одбио да откије идентитет пријатеља, власника „шкорпиона“.

Пет месеци касније, у октобру 2020, одмах по изласку из затвора, Kовач је нападнут на Бањици. Непознати нападач је на њега испалио 7-8 метака, па побегао.

– Све се десило око 12,30 на улици. Пролазници, који су се ту затекли, били су видно узнемирени и пријавили су полицији пуцњаву. Увиђај је обављен. И сам Владимир Kовач је дао изјаву полицији. Рекао је да је нападач био маскиран, да зато не може да га препозна, али и да не зна зашто би неко желео да му науди – објавио је Kурир изјаву анонимног извора из истраге.

Александар Халабрин је нестао 20. марта 2020. године, а његово тело је нађено закопано у плиткој јами на некој њиви поред Сопота. Мара Халабрин, мајка покојног Александра, у интервју за Yоу Тубе канал Славија Инфо истакла је да се њен син дружио с Владимиром Kовачем.– У задње време, пре него што је нестао, мој син се највише чуо с Владимиром Kовачем, с којим је требало да се нађе тог дана када је нестао. Kад сам први пут ишла у СУП да пријавим нестанак сина нису хтели ни да ме саслушају, рекли су да знају за случај. Други пут су ми рекли да нису знали за нестанак. Изјаву сам дала 27. марта, у понедељак, а у среду је ухапшен Владимир Kовач у једној кладионици у јутарњим часовима. Ја сам то прочитала у новинама, зато што је носио оружје. Провео је четири месеца у затвору. Полицајци су ми рекли да су га тамо обишли да га питају за Александра, зато што је био његов задњи контакт с њим, што је и утврђено. Полицајци су ми рекли да Kовач не жели да о томе прича. То сам добила као одговор. Владимир Kовач је после, опет сам сазнала од полиције, пуштен уз наногицу, после четири месеца. Kад год сам их питала што не зову опет Kовача, мене је то копкало, надала сам се да ће можда нешто рећи, они су ми говорили да су га питали једном и ништа им није рекао и да нема ништа ново да им каже. Тако целе године, исти одговор. Рекли су му да случај убиства мог сина можда никад неће бити решен – рекла је Мара Халабрин.

Александар Халабрин је неко време живео у стану Петра Панића Пане, кума Александра Вучића, а дружио се и с Данилом Вучићем.

– Александар је живео отприлике годину дана у стану за који су ми рекли да је власник Петар Панић. Имам и адресу коју сам дала полицији, да обиђу стан. Они су, наводно, били тамо и нису нашли никога. Мени је то било необично, јер се може проверити у катастру ко је власник, тај крај у Земуну је покривен камерама, може да се види ко улази. Пар пута сам питала полицајце да ли су звали Панића на информативни разговор. Прећутали су, никада ми нису дали одговор, видела сам да избегавају ту тему. Мој син се дружио и с Данилом Вучићем. Kад ми је то први пут рекао, нисам поверовала. Међутим, знам да су заједно ишли на литије до Црне Горе – рекла је Мара Халабрин.

Убиство Александра Халабрина није обухваћено истрагом против криминалне групе Вељка Беливука. До данас није решено, а Владимир Kовач, последњи човек с којим се Халабрин сусрео, одбија да сарађује с полицијом. Уместо да сарађује са инспекторима, Kовач се грли с министром полиције.

С обзиром на дебели криминални досије, пошто је држављанин Црне Горе, Владимиру Kовачу је забрањен улазак у Србију, али ни то му не представља проблем да се дружи са шефом српске полиције Александром Вулином.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!https://predragpopovic.wordpress.com/

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.